avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Lucrator desemnat SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Lucrator desemnat SSM

Care sunt legile si HG cu ultimele completari, care definesc atirbutiile unui lucrator desemnat SSM intr-o firma cu 244 lucratori?

Am o functie de conducere intr-un compartiment de servicii telecom si am primit si o decizie ca lucrator desemnat SSM. Eu stiu ca un lucrator desemnat nu poate avea alte sarcini complementare decat ca PSI, mediu.
Cel mai recent răspuns: mcv , utilizator 09:26, 1 Februarie 2017
Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
HG nr.1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Cerinte minime de securitate si sanatate pentru lucratori.
Standarde in domeniul ssm.
Gasiti toata legislatia pe internet.
Lucratorul desemnat ssm trebuie sa aiba incheiat CIM cu norma intreaga si cursuri de specialitate cu diploma de absolvire. Poate desfasura doar activitati ssm si eventual activitati complementare. La o firma cu 244 de lucratori nu se pune problema dasfasurarii de activitati complementare pentru lucratorul desemnat cu activitati de prevenire si protectie din domeniul ssm.
Gasiti informatii si aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc pt raspuns. Am o nelamurie privind afirmatia din HG 955/2010: (2) Angajatorul va desemna lucrătorul numai din rândul lucrătorilor cu care are încheiat contract individual de muncă cu normă întreagă.
Eu sunt lucrator cu CIM si norma intreaga, am si cursul corespunzator de 80 ore, dar sunt angajat ca manager servicii telecom. Am primit si decizia de lucrator desemnat. In acelasi CIM se trece si functia de lucrator desemnat? Sau se poate completa doar fisa postului cu atributii de lucrator desemnat?
Prevederea se refera la faptul ca lucratorul desemnat cu activitati de prevenire si protectie indeplineste, de regula, doar aceasta activitate si are incheiat CIM cu timp integral. Poate desfasura alte activitati complementare (in domeniu psi-su, mediu, deseuri). Activitatea de manager de servicii telecom nu este considerata complementara.
Trebuie facuta o diferentiere intre lucratorul desemnat si lucratorul din cadrul serviciului intern de prevenire si protectie. In timp ce pentru lucratorul desemnat nu se precizeaza care sunt acele atributii complementare care pot fi indeplinite (cazul dumneavoastra manager servicii telecom)in cazul lucratoriilor din cadrul serviciului intern de prevenire si protectie se precizeaza in norma de aplicare a legii ca acestia desfasoare numai activitati de prevenire si protectie si cel mult activitati complementare cum ar fi: prevenirea si stingerea incendiilor si protectia mediului


ART. 8 din Lege 319/2006 modificata
(6) Lucratorii desemnati trebuie sa aiba, in principal, atributii privind securitatea si sanatatea in munca si, cel mult, atributii complementare.


ART. 24 din NM de aplicare a legii 319/2006 modificata aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari
(2) Lucratorii din cadrul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa desfasoare numai activitati de prevenire si protectie si cel mult activitati complementare cum ar fi: prevenirea si stingerea incendiilor si protectia mediului.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabil protectia muncii - responsabilitati conducator al locului de munca in domeniul ssm S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Buna, Va rog sa ma ajutati cu o informatie: De ce calificari are nevoie persoana desemnata responsabil protectia muncii(eu sunt conducator de grup dar in ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat ssm si inspector resurse umane - cumul functii in aceeasi firma anafanaf anafanaf Buna ziua, La acelasi angajator se poate face un cumula functiile de inspector SSM- lucrator desemnat si inspector RU? EX: functia de baza Inspector SSM + ... (vezi toată discuția)
Inspector protecție civila dorintabirta dorintabirta Bună ziua Șeful SIPP sau lucrătorul desemnat poate îndeplini, cumulativ, și funcția de inspector protecție civilă? Mulțumesc (vezi toată discuția)