avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... lucrator desemnat SSM si inspector resurse umane - ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

lucrator desemnat SSM si inspector resurse umane - cumul functii in aceeasi firma

Buna ziua,
La acelasi angajator se poate face un cumula functiile de inspector SSM- lucrator desemnat si inspector RU?
EX: functia de baza Inspector SSM + decizie lucrator desemnat SSM si inspector RU ca si activitate complementara.
Va rog dati si baza legala.
Multumesc de ajutor!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:00, 10 Mai 2018
Bună ziua. Potrivit legi se pare ca nu. Cititi legea 319/2006 și H.g. 1425/2006, ambele cu modificările și completările ulterioare, acolo sunt stabilite atribuțiile lucrătorului desemnat (LD) SSM
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Normele de aplicare a Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 20
(1) Desemnarea nominală a lucrătorului/ lucrătorilor pentru a se ocupa de activităţile de prevenire şi protecţie se face prin decizie scrisă a angajatorului.
(2) Angajatorul va desemna lucrătorul numai din rândul lucrătorilor cu care are încheiat contract individual de muncă cu normă întreagă.
(3) Angajatorul va consemna in fisa postului activitatile de prevenire si protectie pe care lucratorul desemnat are capacitatea, timpul necesar si mijloacele adecvate sa le efectueze.
Ca activitati complementare se pot avea in vedere cele mentionate la lucratorii din cadrul SIPP
-art.24
(2) Lucratorii din cadrul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa desfasoare numai activitati de prevenire si protectie si cel mult activitati complementare cum ar fi: prevenirea si stingerea incendiilor si protectia mediului.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.8
(6) Lucrătorii desemnaţi trebuie să aibă, în principal, atribuţii privind securitatea şi sănătatea în muncă şi, cel mult, atribuţii complementare.
Activitatea de resurse umane nu poate fi activitate complementara pentru lucrator desemnat cu activitati de prevenire si protectie in domeniul ssm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrator desemnat ssm mcv mcv Care sunt legile si HG cu ultimele completari, care definesc atirbutiile unui lucrator desemnat SSM intr-o firma cu 244 lucratori? Am o functie de ... (vezi toată discuția)
Inspector protecție civila dorintabirta dorintabirta Bună ziua Șeful SIPP sau lucrătorul desemnat poate îndeplini, cumulativ, și funcția de inspector protecție civilă? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Linie de raportare lucrator desemnat, buna ziua, in cazul unei instituii publice, cu un nr intre 10 ... rotitza rotitza Buna ziua, In cazul unei instituii publice, cu un nr intre 10 - 49 angajati, lucrator desemnat din cadru birou RU, subordonat sefului birou RU. Este incadrat ... (vezi toată discuția)