avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PONTAJ SI PLATA ORE WEEKEND SI SARBATORI LEGALE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PONTAJ SI PLATA ORE WEEKEND SI SARBATORI LEGALE

La o unitate cu foc continuu si program de 12/24 si 12/48(ture noapte) cum se realizeaza pontajul si plata orelor libere? Pt orele lucrate in zile de sarbatori legale cum se efectueaza pontajul in cazul in care mi-am luat liber in alta zi? si plata? Daca luna ianuarie am lucrat pe data de 24 ian 12 ore si imi iau liber pe 30 ian , cum se efectueaza plata?
multumesc !
Cel mai recent răspuns: petricapetrisor , utilizator 10:18, 13 Aprilie 2017
In zilele de sarbatoare legala in care ati lucrat, in pontaj se va mentiona ca fiind prezent la munca.

In ziua in care v-ati luat recuperare se va mentiona in pontaj recuperare.

Veti fi platit normal, daca pe de 24 ianuarie ati lucrat si va luati liber in 30 ianuarie.
multumesc. seful meu mi-a spus ca pe 30 nu ma plateste pt ca am fost platita pe 24, iar pe 30 am doar liber.
Daca ati lucrat pe 24 si aveti liber in 30 , atunci este corect ce spune angajatorul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,
am urmatoarea situatie: am pontat ziua de 15 august 2016 (zi de sarbatoare legala), cu 8 ore. I-am dat ziua de 5 septembrie libera, conform codului muncii - o zi libera in urmatoarele 30 de zile (nu am trecut nimic in data de 5, am lasat casuta goala).
Acum omul s-a dus in somaj. Ma suna de la somaj ca in septembrie are cu o zi mai putin in declaratia 112 si ca l-am vaduvit pe om cu o zi la vechime. In codul muncii nu scrie ca ziua libera acordata in urmatoarele 30 de zile, se plateste. Ca valoare apare corect in declaratia 112. Baza de calcul e mai mica in septembrie, dar e mai mare in august (prin compensare, ca sa spun asa). Sa-i ia naiba cu legile si softurile lor.
E corect ce spun cei de la somaj ? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarbatoare legala buna ziua!!! am rugămintea la dv sa m-a lamuti ... Irinaandreea10 Irinaandreea10 Sarbatoare legala Buna ziua!!! Am rugămintea la dv sa m-a lamuti în privința unui aspect. Nelămurire mea este :luam exemplu luna ianuarie are 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare si orelor lucrate in zile de sarbatoare legala naepot naepot Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu cum este legal sa se faca plata unui salariat care a realizat ore suplimentare si ore in zi de sarbatoare legala. Ex. luna ... (vezi toată discuția)
Zi legal liber anymaryh anymaryh Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez cu pontarea zilelor legal libere : cativa salariati au lucrat in ziua de 24 ian, au semnat acordul de lucru ... (vezi toată discuția)