avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie - delimitare fata de vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie - delimitare fata de vecini

Buna ziua,

Casa se afla in Bucuresti si este construita in 2010 ,pe delimitarea de teren,anume unde se afla gardul .

Intre peretele care se afla pe delimitarea de teren si casa vecinului sunt 2 metrii.

Am primit autorizatie de constructie deoarece vecinul nu a depus acte in primarie si a facut casa fara autorizatie .

Vecinul nu figureaza in primarie cu casa ,nu are acte ,nu are intabulare etc

Doresc sa construiesc etajul 2 al casei si am primit autorizatie din primarie cu conditia ca zidul etajului 2 sa nu mai fie pe delimitarea de teren ci cu 3 metrii in interiorul casei .

Asta inseamna ca parterul si etajul 1 au forma de Patrat iar etajul 2 Dreptunghi.

O metoda prin care se poate pastra zidul pe delimitarea de teren este cu aprobarea vecinilor care nu doresc sa ne dea aprobare.

Zidul pe delimitarea de teren nu are geamuri .

Ce spune Codul Civil sau Codul de Urbanism ?

Ce distanta trebuie mentinuta daca nu exista ferestre fata de delimitarea de teren sau de casa vecinului care nu are acte ? 60cm ? 1 Metru ? 2 Metrii?

Alte discuții în legătură

Constructie etaj 2 casa delimitare fata de vecini Marius65656598 Marius65656598 Buna ziua, Casa se afla in Bucuresti si este construita in 2010 ,pe delimitarea de teren,anume unde se afla gardul . Intre peretele care se afla pe ... (vezi toată discuția)
Distanta intre cladiri paul_anita paul_anita in anul 1991 am cumparat un teren pe care am construit o casa p+2e+m (finalizata in 2001 )care se afla la o distanta de 1.80m (in zona parterului ) fata de ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)