avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mai poate redeschide dosarul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mai poate redeschide dosarul?

Buna seara! Am o intrebare,poate ma puteti ajuta.Sotul meu este in proces cu fosta sotie pentru a castiga cusodia fetitei lor.A facut apel,dar nu se poate prezenta la proces deoarece este plecat in alta tara si nu poate ajunge pana la data procesului.Avocatul care se ocupa de caz a spus ca daca nu se prezinta a pierde sansa de a castiga fata,cusodia fetei fiind data mamei prin hotarare definitiva si irevocabila.Fetita va implini 10 ani in decembrie anul acesta si din cate am inteles la 10 ani poaelte decide singura la care dintre parinti vrea sa stea.Mentionez ca fetita isi doreste sa stea cu tatal ei si sufera ca mama ei nu respecta programul de vizita impus pana acum si nu ii permite sotului meu sa isi vada fetita.Intrebarea mea este daca fata ii va fi incredintata fostei sotii la acest apel, sotul meu mai are vreo sansa de a redeschide cazul si de a obtine custodia fetitei?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:39, 27 Ianuarie 2017
Dacă pierde procesul acum nu prea mai are șanse câțiva ani de acum încolo...
Daca a pierdut la prima instanta este foarte greu sa câștige în apel și dacă se prezintă.

Dacă el nu e în tara cum sa își exercite dreptul la vizita?
A încercat o executare silita mai înainte de a deschide acest proces sau avocatul a deschis direct procesul?
Pe vorbe nu merge...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine custodia minorului mahonu mahonu am stat in concubinaj am o fetita de 5 ani nu am vazuto de 3 ani dar am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila unde am drept de vizita al minorei ... (vezi toată discuția)
Caut un avocat care sa faca dreptate pentru o fetita care nu are nici o vina maria.monica38 maria.monica38 acum 12 ani am deschis un proces de divort pe care nu l-am castigat chiar daca aveam certificat medici legal ca sotul m-a strins de gat,poate din cauza ca ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui minor multimoak multimoak Am trait in concubinaj cu un baiat timp de 2 ani si jumatate. M-am mutat la acel baiat atunci cand am nascut copilul lui.Varsta mea cand am nascut era de 18 ... (vezi toată discuția)