avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizita minor


Dupa ordonanta Presedintiala, Instanta s-a pronuntat ca minorul sa-i fie incredintat tatalui pana la solutionarea pe Fond.
Intrebare: Mama minoruluii vrea sa vada minorul (in 2 luni cat a stat minorul la mine nu a dat macar un telefon sa intrebe de minor) sa stea cu el cateva ore ,eventual sa il ia o zi la domiciliul bunicilor materni ! Daca eu sunt in proces cu ea pentru schimbarea domiciliului la mine (tatal), legal am voie sa las minorul singur cu ea fie si pentru 2 ore ? In ce conditii pot sa il las ,in baza unei intelegeri scrise sau deloc !? (minorul nu vrea sub nici o forma sa vorbeasca cu ea ).
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:13, 28 Ianuarie 2017
Părinții se pot înțelege asupra perioadei de vizită. Nu numai că nu este interzis să lăsați copilul să-și viziteze și celălalt părinte dar este și recomandat, chiar dacă situația este aceea pe care ați descris-o. Copilul are nevoie să interacționeze cu ambii părinți, iar comportamentul lui vă poate înșela.
Trebuie sa fiti constient de importanta prezentei ambilor parinti in viata minorului si de importanta cresterii lui echilibrate langa ambii parinti, sa faceti eforturi sa ii explicati situatia (in functie de varsta lui) si sa mediati reluarea legaturii cu mama. Aceasta doar in conditiile in care anterior mama nu a pus in pericol copilul, nu l a abuzat sau neglijat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ci minor- neintelegeri intre parinti ElianaS ElianaS Buna seara!Am un var care este in divort,au un copil impreuna,insa nu se inteleg asupra custodiei minorului,acesta avand 6 ani!Fosta sotie nu il lasa pe varul ... (vezi toată discuția)
Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)
Custodie minor din concubinaj nicola123 nicola123 Buna seara. Sunt intr-o situatie delicata si nu stiu cum sa procedez, fara sa fac daune. Am trait in concubinaj timp de 6 ani iar un urma cu un an si doua luni ... (vezi toată discuția)