avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere disciplinara

Un salariat lipseste nemotivat de mai mult de o luna.Dupa primele 5 zile , seful lui direct face un referat de chemare in comisia de disciplina.Ptr ca la locuinta lui nu era nimeni ,Convocarea a fost trimisa cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Aceasta s-a intors dupa 15 zile ptr ca destinatarul nu a fost gasit.Ptr ca salariatul nu s-a prezentat sa-si argumenteze fapta, contractul ii poate fi desfacut disciplinar, fara cercetare. Conform Codului muncii Decizia de incetare disciplinara a CIM trebuie comunicata in 5 zile de la data emiterii.. Daca trimit Decizia tot cu scrisoare cu confirmare de primire si nu o primeste nimeni( neoficial salariatul e plecat din tara cu familia) care e data la care eu o transmit in revisal si de la care produce efecte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 28 Ianuarie 2017
Data operarii in REVISAL este data incetarii c.i.m. si nu data cand i se comunica salariatului decizia de incetare ac.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am urmatoarea problema: un salariat lipseste nemotivat din data de 12.12.2012, vineri 14.12.2012 am primit si inregistrat referatul, cu data de ... (vezi toată discuția)
Important cercetare disciplinara alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Va contactez in legatura cu cercetarile disciplinare, si anume: ex : astazi am avut comisie cu o salariata care a lipsit nemotivat de la ... (vezi toată discuția)
Demisie sanducatanas sanducatanas Un salariat,ospatar,isi depune demisia la 17.10.2011.Conform Legii i se acorda un preaviz de 20 de zile.Salariatul nu se mai prezinta la serviciu din data de ... (vezi toată discuția)