avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea care interzice fumatul se aplica la asociatii?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea care interzice fumatul se aplica la asociatii?

Buna seara,
As vrea sa stiu daca legea care interzice fumatul in spatiile publice se poate aplica si cand este vorba de scarile de bloc?Exista vecini care nu fumeaza in apartamente si acum,cum este frig,nici in propriul balcon.Prefera sa iasa pe casa scarii.Li s-a atras atentia de nenumarate ori insa fara nici un rezultat.Ce putem face in acest sens?Scara este proprietate comuna,nu spatiu public....dar exista o solutie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AlexaRotaru , utilizator 11:17, 29 Ianuarie 2017
Legea antifumat se aplica si in cazul blocurilor de locuinte.

Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun

Art 2. Lit m)

spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent;
In asociatii se poate face si ce se facea pana acum: sa se puna afise cu "Fumatul interzis", sa li se atraga atentia vecinilor.... Cam astea.
Legea e de aplicat, dar sanctiunea trebuie s-o aplice organele in drept s-o faca, nu conducerea asociatiei.
Deci legea e lege, dar de aplicat nu prea sunt mijloace de a o aplica.
Pai da,vecinii vor sa cheme politia.Vor sa-i filmeze si sa cheme politia pt amenda.Pt ca li s-a atras atentia de nenumarate ori si din pacate bunul simt lipseste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fumatul pe holul blocului ursulina ursulina Bună ziua! Sunt ad-tor de bloc şi în această calitate, dar şi ca locatar, am atras atenţia unor vecine tinere care fumează pe holul scării , să nu ... (vezi toată discuția)
Problema spatiu comun ana_ioana ana_ioana Buna ziua! Ma numesc Ana si am o problema cu unul dintre vecinii mei. Respectivul fumeaza in scara blocului si tot fumul de tigara intra in garsoniera mea. Eu ... (vezi toată discuția)
Fumat Bolo77 Bolo77 Buna ziua! Locuiesc la parter, intr-un bloc cu 3 etaje si in fiecare zi mai multi vecini de la etajele superioare ies pe scarile blocului si fumeaza ca-n ... (vezi toată discuția)