avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... partaj bunuri comune/lichidarea regimului matrimonial
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

partaj bunuri comune/lichidarea regimului matrimonial

Buna ziua.ma scuzati de deranj.VA ROG DIN SUFLET ajutati-ma CU O INFORMATIE.mama a divortat in 2015 de,,tata,,(scriu tata in ghilimele ca nu mai pot altfel,ne-a facut prea mult rau, are si dosare penale pentru loviri si alte violente), acum se judeca partajarea bunurilor comune/lichidarea regimului matrimonial

[ link extern ]

Sa va spun cum a fost,, tata,, s-a mutat la mama la parintii ei acasa si impreuna cu ea au construit doua vile si o anexa intre o vila si casa batraneasca din curte.

El cand s-a mutat aici, parintii lui mama aveau casa batraneasca si un fanar construite.

Parintii lui mama au murit iar mama si-a facut succesiunea pe numele ei, in anul 2015, el tot continua sa spuna ca nu este nimic al lui mama, totul este al lui. Succesiunea continand: curtea teren intravilan de 1500mp+casa batraneasca+fanarul.

Impreuna au construit doua vile identice, o anexa care este legata de una dintre vile si un garaj de masina+masina si mobila.etc.

Ce vreau eu sa va intreb este cat la suta are mama castig la partaj, daca este mostenirea ei, pamantul pe care sunt constructiile este al ei+casa batraneasca+fanar?

Impreuna au facut doua vile, un garaj si o anexa cu trei camere.o vila este in curte, unde stau eu cu mama mea, iar cealalta vila mai in gradina unde sta fratele meu care se intelege cu el cel mai bine.,, tata,, doarme in vila la parter iar eu si cu mama la etaj, pe fratele meu nu il deranjeaza cu nimic,.

Putem sa pastram noi vila iar el sa se mute in gradina la fratele meu cu care se intelege si la partaj mama sa ii dea pamant unde este vila din gradina sa ne ramana noua aici unde stam?
Cel mai recent răspuns: Marius00E , utilizator 13:45, 29 Ianuarie 2017
Buna ziua,
1. Terenul este DOAR AL MAMEI
2. Vechile constructii (casa batraneasca, si fanar) sunt DOAR ALE MAMEI.
3. Di casele si anexele construite mama va lua jumatate si tatal jumatate.
Atentie, avand in vedere ca mama are majoritatea bunurilor din intreg, poate sa solicita la stabilirea loturilor ca ea sa ramana cu TOATE bunurile si lui sa-i dea o despagubire (sulta), in felul acesta putand sa-l evacueze iimediat ce a platit sulta.
Daca doriteste mama, poate ca acea vila din gradina sa ramana a lui (doar constructia cu drept de superficie) dumneavoastra pastrand restul si ne mai avand datorii catre el.
Dumneavoastra si fratele, copii lor, nu aveti niciun drept la acest partaj.
In situatia in care toate aceste probleme de drept va depasesc, va sfatuiesc sa solicitati ajutorul unui avocat care sa va calauzeasca in hatisul legal.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Și cum am putea sa se tina termenele mai des la partaj(ex: măcar o data pe luna), deoarece sunt puse la o luna și ceva.Vrem sa se termine mai repede deoarece ''tatal''meu este foarte violent cu noi.vrem să se împartă casele mai repede și să facem gard între noi,adică între cele două vile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate - casa fara autorizatie de constructie ioana1133 ioana1133 Buna seara, Va prezint urmatoarea speta: Tata a decedat cu aproape 50 de ani in urma. Nu s-a dezbatut mostenirea. Am ramas in urma lui, eu, sora mea, ... (vezi toată discuția)
Divort , partaj vali_085 vali_085 Buna ziua! Doua persoane, sot si sotie cu trei copii majori, doresc sa divorteze. De impartit au o casa batraneasca si o vila ... (vezi toată discuția)
Cit inseamna 2/8 cât ii revine mamei si 3/8 fiecărui copil in ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Cit inseamna 2/8 cit ii revine mamei si 3/8 fiecarui copil in nr de doi din casă, curte, grădină si două loturi de pamiint. Mama dorește să rămână în ... (vezi toată discuția)