avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere abonament de servicii medicale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere abonament de servicii medicale

" Orice angajat care isi va face un abonament de servicii medicale private va avea dreptul sa scada costul din calculul impozitului pevenit in limita a 400 de euro " .Aceasta prevedere a apărut în presa și doresc să știu unde o găsesc,in noul cod fiscal. Astfel sa știu cum să-l informez pe.angajatorul meu.

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 09:52, 31 Ianuarie 2017
Va rog sa cititi la punctul 8 de la adresa [ link extern ]
Codul Fiscal, art.78, alin. (2), litera a, punctul (iv), prevede urmatoarele:

"iv) primele de asigurare voluntară de sănătate, precum și serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, definite conform Legii nr. 95/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, suportate de angajați, astfel încât la nivelul anului să nu se depășească echivalentul în lei al sumei de 400 euro;"
in ce numar din Monitorul Oficial a fost introdusa si la ce data?
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 3/2017 din 6 ianuarie 2017
pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal
EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI
PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 16 din 6 ianuarie 2017

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonamente de sanatate MarianaRadu2017 MarianaRadu2017 Sunt abonamentele de sanatate, oferite de angajator angajatului, impozabile? (vezi toată discuția)
Abonament medical deductibil fiscal firma fara venit oana19_4ever oana19_4ever Buna ziua, Referitor la noua modificare din codul fiscal, OUG 3/6 ianuarie 2017, pot sa inchei un abonament sau o asigurare de sanatate daca firma nu are ... (vezi toată discuția)
Deducerea asigurarii de sanatate din impozit Ami1988 Ami1988 Buna ziua! Care este legislatia si exact care articol din lege se refera la faptul ca daca fac o asigurare de sanatate , pot sa cer de la angajator deducerea ... (vezi toată discuția)