avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Contract inchiriere
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Contract inchiriere

Firma noastra este un SRL cu cod CAEN 8623 servicii stomatologice. Acest SRL detine un spatiu comercial pe care doreste sa il inchirieze legal cu contract unei alte societati. Am mers la Reg Com din judetul nostru si am primit raspuns ca nu pot adauga codul Caen de inchirieri a bunurilor proprii intrucat contravine unei ordonante ( un ordin al MS care mentioneaza obiectele de activitate conexe actului medical si exclude inregistrarea altora decat acelea ) si firma noastra are obiect de activitate unic iar ei nu ma pot ajuta. Intrebarea mea este cum poate firma noastra sa emita lunar factura de chirie in mod legal viitorului chirias?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 16:05, 31 Ianuarie 2017
Nu veti putea inchiria respectivul bun ca SRL servicii stomatologice, vi s-a spus corect de la registrul comertului. Puteti sa formulati o adresa si la Ministerul Sanatatii sa intrebati daca se poate, dar va garantez ca raspunsul va fi negativ.

Eventual s-ar putea incerca scoaterea bunului de pe acest SRL si trecerea lui pe PF sau alt SRL.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2017
Ana-Maria Pînzaru, Avocat
Respectivul spatiu este obiectul unui credit bancar pe care societatea il plateste in continuare deci nu poate fi instrainat. Inchirierea sa nu ar reprezenta decat o mica parte din veniturile societatii majoritatea acestor venituri provenind in continuare din activitatea de baza autorizata CAEN. El este doar un spatiu excedentar ce este inchiriat temporar unei alte societati, veniturile fiind evidentiate si impozitate. Altfel suntem nevoiti sa apelam la un contract de comodat.
Nu aveti cum sa dati in comodat un bun din SRL, deoarece societatile constituite conform Legii 31/1990 urmaresc un scop lucrativ, ele nu pot face liberalitati.

Din pacate, eu nu vad nicio solutie pt. dvs., desi va inteleg frustrarea.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2017
Ana-Maria Pînzaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament proprietate srl razvanbuzu razvanbuzu Aş dori să ştiu daca pot închiria unei persoane fizice un apartament care este proprietatea unui srl . Apartamentul nu este nici sediu social ,nici punct ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de comodat violeta_lica violeta_lica Buna seara, Am urmatoarea situatie: o PJ,(SRL 1) semneaza un ctr.de comodat cu PF (care este in acelasi timp si unul din asociati ai PJ) pentru un apartament ... (vezi toată discuția)
Activitati de comert la cmi stomatologic elicoidal elicoidal un cabinet stomatologic, CAEN 8623, ce trebuie sa faca ca sa vanda la receptie produse stomatologice ?la registru comertului, la administratie? care sunt ... (vezi toată discuția)