Avand in vedere institutia reabilitarii si consecintele ce decurg din aceasta - cazier curat sau fara antecedente - nu vad de ce dosarul ar putea fi respins de INM; una din conditiile de inscriere e lipsa antecedentelor si nu suferirea unei condamnari efective...trebuie insa ca persoana respectiva sa se bucure si de o buna reputatie (aici poate fi interpretabil)...oricum, multa bafta!
stan petru-radu a scris:
Avand in vedere institutia reabilitarii si consecintele ce decurg din aceasta - cazier curat sau fara antecedente - nu vad de ce dosarul ar putea fi respins de INM; una din conditiile de inscriere e lipsa antecedentelor si nu suferirea unei condamnari efective...trebuie insa ca persoana respectiva sa se bucure si de o buna reputatie (aici poate fi interpretabil)...oricum, multa bafta!
Si eu consider ca asa ar fi constitutional, dar lipsa antecentelor penale nu este sinonima cu reabilitarea ( de drept sau judecatoreasca).
E grea discutia.Un om nedrept poate deveni mai drept decat toti cei care au fost drepti pana la un moment dat.Asa ar fi scris dar altfel in Biblie.
In alte opinii se poate sustine ca cel care a gresit odata va mai grei din nou.
Tot in Biblie scrie ca cel care a gresit se poate indrepta.
Eu nu vreau sa comentez dar cred ca e clara treaba.
~ final discuție ~