avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solicitare de marire a pensiei de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solicitare de marire a pensiei de intretinere

Buna ziua! Sunt divortat din 2012, si am doi copii minori in intretinere.Prin hotarare judecatoreasca, fosta sotie a fost obligata la plata pensiei de intretinere catre cei doi minori, in cuantum de 170 de lei. In prezent as dori sa solicit marirea pensiei de intretinere. Va rog sa-mi spuneti, ce demersuri trebuie sa fac, de ce documente am nevoie, si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez! Totodata, mentionez ca, in momentul de fata , fosta sotie s-a recasatorit, si are un copil din noua casatorie. Nu beneficiaza de venituri din cate stiu, dar totodata face parte dintr-o familie care realizeaza venituri(actualul ei sot). in acest caz exista posibilitatea sa nu obtin nimic, ba dimpotriva sa fie redusa suma pe care o plateste in momentul de fata? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rozaliaersek , utilizator 10:37, 2 Februarie 2017
Trebuie sa demonstrati in instanta faptul ca veniturile fostei sotii au crescut ca sa poata fi majorata pensia.
kasonizsolt a scris:

In acest caz exista posibilitatea sa nu obtin nimic, ba dimpotriva sa fie redusa suma pe care o plateste in momentul de fata?

Nu exista riscul să fie redusă suma stabilită, ba dimpotrivă, va fi actualizată prin raportare la salariul minim de 1450 lei brut, și respectiv 1065 NET (din Februarie-2017).
Dacă în prezent oficial nu realizează venituri certe, cereți actualizarea la salariul minim.
Multumesc frumos! Ce acte sunt necesare pentru dosar? Care sunt pasii care trebuie sa-i urmez? Si unde?
Formulați cerere de chemare în judecată pentru actualizare pensie de întreținere, și o depuneți la registratura judecătoriei, în dublu exemplar.
Alte acte:
-copie legalizată după vechea sentință.
-copie după buletinul de identitate.
-copie după certificatele de naștere ale copiilor.
-chitanța de timbru judiciar, în valoare de 20 lei de la direcția impozite și taxe locale.
Adresati-va instantei de tutela, in vederea majorarii pensiei de intretinere, cu mentiunea de a fi stabilita in cota procentuala.

Alte discuții în legătură

Inaintare pentru cerere de marire a pensiei alimentare Danydany81 Danydany81 Buna ziua. Am primit o instiintare de la tribunalul din Hunedoara (fostul domiciliu) din partea fostei sotii, pentru marirea pensiei alimentare a minorului ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru pensia alimentara williams3 williams3 Buna ziua Am trei copiii si sotia a hotarat sa plece si a inaintat divortul ca motivatie dupa 12 ani a fost nepotrivirea de caracter. COPIII au ramas mine ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentara Anca Ilinca Anca Ilinca Buna dimineata! Ma numesc Ilinca , am divortat acum 5 ani. Am in intretinere un minor(13 ani) si primesc o pensie alimentara lunara de 150, suma cu care m am ... (vezi toată discuția)