avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare avans locuinta de la dezvoltator
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare avans locuinta de la dezvoltator

Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati pentru rezolvarea urmatoarei probleme:
In februarie 2008 am dat un avans de 17500 Euro pentru cumpararea unei garsoniere in Bucuresti (eu fiind din Pitesti) intr-un imobil in stare de proiect, Drumul Taberei Residence, firma ELGI COM COF S.R.L. Am incheiat in momentul respectiv un antecontract care specifica termenul de dare in folosinta aprilie 2009. Una din clauzele din antecontract specifica faptul ca daca se depaseste termenul de predare stipulat, firma respectiva va achita lunar suma de 300 euro pana la terminarea si darea in folosinta a garsonierei. Intre timp dezvoltatorul respectiv nu a mai inceput constructia, iar in mai 2009 ne-a trimis o notificare prin care ne anunta de rezilierea antecontractului de vanzare cumparare si fixa o intalnire la sediul firmei. Pe 19 mai 2009 am mers la sediul firmei, unde am incheiat un act prin care firma se angaja sa ne restituie intreg avansul in termen de 120 zile. Avand in vedere ca in 16 septembrie expira cele 120 zile, am luat legatura cu respectivii care au incercat sa ne duca cu vorba, de la o saptamana la alta.Intrebarea mea este: In cazul in care cele 120 de zile expira si nu ni se restituie banii, ce cai de a recupera suma ne raman?
Cel mai recent răspuns: Milena Savu , utilizator 12:09, 18 Februarie 2011
Ati avut dreptate, au trecut 170 de zile (nu 120) si nu mi-am recuperat banii. Pot indrazni sa va rog sa-mi dati un sfat in privinta alegerii unui avocat? Am ajuns la capatul rabdarii.
Va multumesc mult.
in aceasta situatie aveti posibilitatea investirii instantei de judecata .
instanta competenta este cea in a carei raza teritoriala este situat imobilul ce face obiectul actiunii .
nu este nevoie sa va deplasati la bucuresti , la fiecare termen , putand opta pentru angajarea unui avocat, care sa va reprezinte interesele in instanta .
Stimata Doamna,
Cabinetul nostru de avocatura a avut chiar astazi termen intr-o cauza cu care am fost investiti, mai exact inaintarea si sustinerea unei actiuni in instanta prin care cerem constatarea rezolutiunii unui antecontract de vanzare cumparare incheiat intre un dezvoltator imobiliar din Bucuresti si o persoana fizica, contractanta a acestui apartament, pentru nerespectarea obligatiilor asumate in contract de catre acesta din urma.Mai exact este vorba despre doua obligatii mari neindeplinite de catre dezvoltator:
1.Nerespectarea termenului limita de finalizare si predare a apartamentului.
2.In momentul in care s-a pretins de catre dezvoltator ca imobilul este finalizat pentru a putea fi predat, s-au constatat grave deficiente de proiectare si constructie a imobilului.
In aceste conditii, clienta noastra s-a considerat indreptatita sa ceara rezolutiunea contractului si pe cale de consecinta repunerea partilor in situatia anterioara, respectiv returnarea avansului.Dumneavoastra va puteti considera un caz fericit, intrucat la conciliere, ati obtinut deja, cel putin pe hartie returnarea avansului.De acum incolo tine doar de dumneavoastra si de iscusinta unui bun avocat, ca sa puteti primi banii inapoi.Daca doriti, va putem pune la dispozitie mai multe informatii care cu siguranta va privesc. Situatia prin care treceti, nu este singulara.Incercati sa va documentati cat mai bine despre procedura aplicabila in cazul dumneavoastra, si sa imprumutati cat mai mult si din experienta celorlalti.
Concluzionand, inainte de a promova o actiune in instanta pentru returnarea avansului, informati-va despre toate implicatiile acestei proceduri.
Va dorim mult succes si nu uitati ca sunteti indreptatita sa solicitati si daune pentru nerespectarea obligatiilor asumate de catre cocontractant.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
Cabinet de Avocat Larisa ªomfãlean, Avocat
Va multumesc pentru raspunsuri. Va rog sa ma credeti ca mi-este foarte greu sa accept problema pe care o am, dar pana la urma trebuie sa o rezolv. Mi-ar fi foarte util daca mi-ati trimite mai multe informatii despre cazuri de acest fel, pentru documentare, precum si oferta Dvs.
Implicatiile unei actiuni in instanta, dupa mine, sunt legate de bani in plus si de timp pana la solutionarea cazului, in sensul intrarii banilor in contul meu.
Sper ca nu este interzisa publicarea adresei mele de mail (am citit Regulamentul si n-am vazut asa ceva), pentru contact: milenasavu25aisepitesti@yahoo.fr

Buna ziua,
A trecut mult timp de cand am initiat acest subiect si sunt in aceeasi situatie ca atunci. Intre timp a fost un proces pe care l-am castigat dar a carui Hotarare n-a aparut inca (din octombrie 2010 s-a terminat procesul).
Se apre ca dl. Cira si d-na Gilda Coman, administratorul S.C. ELGI COM COF SRL ne-au inselat pe noi, cumparatorii, cu buna stiinta.
Deoacece intentionez sa fac o plangere penala impotriva acestora si stiind ca mai exista o multime de pagubiti, poate mi se mai alatura cineva in incercarea mea de a-mi recupera banii, inclusiv prin aceasta metoda. Inca mai am incredere in justitia din Romania , dar probabil nu am abordat corect si eficient problema. Va dorec la toti sa aveti motive intemeiate sa credeti in dreptatea care se face in Romania.
Milena Savu
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
Alin Popescu, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pentru imobil in faza de proiect acremene acremene Buna am nevoie de un sfat... In Decembrie 2007 am platit un avans de 40000 Euro pentru un apartament care trebuia predat pe data de 1 August 2008, urmand sa ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare nerespectat ernestina11 ernestina11 Buna ziua, Revin cu o situatie pe caream expus-o deja in forum.Rezum: Am facut un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren plus cladire in ... (vezi toată discuția)