avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de vechime in munca

Doresc sa obtin o adeverinta de vechime in munca, necesara pentru un concurs de ocupare a unui loc de munca la stat. Intrucat in prezent sunt angajata in sectorul privat si doresc sa imi schimb locul de munca este necesara obtinerea acestei adeverinte. Problema este ca nu vreau sa imi informez angajatorul curent in legatura cu dorinta de a parasi postul pana nu castig acel concurs si sunt acceptata la interviu. Pot merge direct la ITM pentru a cere adeverinta fara sa imi implic angajatorul in acest demers?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 31 Ianuarie 2017
Puteti solicita adeverinte de vechime numai pentru perioadele cuprinse intre 1990 pana la 01.01.2011, direct ITM-ului in raza careia a avut sediul fostul angajator, sens in care veti depune o solicitare in care trebuie sa mentionati datele dvs de identificare, nume,prenume, CNP, adresa ,precum si societatile la care ati lucrat - de preferabil sa scrieti numele corect si CUI-ul acestora.
La solicitare veti atasa : copie C.i., copie Monitor Oficial unde ati publicat pierderea carnetului de munca sau declaratie ca nu ati avut intocmit carnet de munca.


Dupa 01.01.2011, ITM-ul va poate elibera un extras REVISAL , care nu se substituie dovezii vechimii in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime in munca 20112011 20112011 Cum pot obtine o adeverinta care sa ateste vechimea in munca daca societatile nu mai exista? (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime în muncă Nicoleta890 Nicoleta890 Buna ziua Pentru o adeverință de vechime în muncă unde ma pot adresa pt eliberarare? (vezi toată discuția)
Carte de muncă Maria.ro Maria.ro Bună ziua am pierdut cartea de munca si as vrea să vă întreb pot să merg la instituțiile unde am lucrat să obțin o adeverință ptr anii pe care i-am ... (vezi toată discuția)