avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VECHIME IN MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VECHIME IN MUNCA

In perioada august1977-iunie 1998 angajata cu contract individula de munca cu norma intreaga de 8 ore/zi, in adeverinta este mentionata:a fost platita in remiza, unitatea a virat CAS,si constiuie vechime utila la pensie. Castigurile lunare au fost sub retributia tarifara(retributia tarifara 1200 lei,castig 300 -800 lei) se cosidera vechime la pensie in raport de castig sau luna intreaga?Adica se cosidera la vechime 11 luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:50, 31 Ianuarie 2017
Azi am primit prin posta rezolutia:"avand in vedere ca nu sa realizat un volum de activitate corespunzator salariul minim pe economie, vechimea in munca pt.perioada mai sus mentionata este corespunzatoare unei jumatati de norme"
ma poate cineva ajuta cu legea in care se prevede aceasta?
Art.16 C.mun.
...
(4) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
.....

Asadar, activitatea prestata in baza unui c.i.m. indiferent de durata timpului de munca este considerata vechime in munca.
Altfel spus, 1 an de zile lucrat cu norma intreaga = 1 an de zile lucrat cu timp partial = 1 an de zile vechime in munca.
Multumesc pt. raspuns, la casa de pensii din 11 luni au luat in calcul doar 6 luni, ce pot sa fac?
Care este baza legala, vi s-a spus ?
Tocmai aste este nedumerirea mea ca nu s-a mentionat in baza carei legi au calculat asa.

Alte discuții în legătură

Plata sporului la pensie ioanp23 ioanp23 Buna ziua, Tatal meu a iesit la pensie in anul 1994 la limita de varsta. insa nu ia fost calculat in pensie: sporul de 15% conform legea 57/1974 art. 72 ... (vezi toată discuția)
Cim 4h, contributii cas, vechime in munca genessis63 genessis63 A trebuit sa accept (alminteri somaj) pentru 3 luni CIM cu 4 h/zi. In aceasta perioada vechimea ptr pansie se diminueaza? Daca da , nu pot plati diferenta ... (vezi toată discuția)
Contributiile cas in perioada 1970-1980 la salariul in acord global mack2006 mack2006 Buna ziua, Va rog acordati-mi un ajutor explicativ in urmatoarea situatie: am lucrat in acord global la Intreprinderea de Pescuit Oceanic Tulcea in perioada ... (vezi toată discuția)