avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Se poate ataca actul de donatie de catre frati? Mama mea mi-a facut act de donatie pe casa,tatal si fratele meu sunt decedati.mai am doua surori care au semnat ca imi cedeaza dreptul cu conditia de a-mi ingriji mama. Acum ele ma ameninta ca vor ataca actul si ca ma vor lasa in strada pe mine si pe copilul meu . Imi ingrijesc mama,lucrez in straintate si le trimit bani si orice au nevoie ea si copilul meu. Locuiesc impreuna in casa(mama si copilul). Pot surorile mele sa atace actul cu clauza daca eu mi.am indeplinit cerintele si ele au semnat atunci cand s.a facut succesiunea?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:32, 31 Ianuarie 2017
In general, oricine poate cere orice, intrebarea este daca si poate obtine ceea ce cere. Actul de donatie poate fi atacat daca exista dovezi. Simplul fapt ca trimiteti bani, desi important, e posibil, la un moment dat, sa nu fie suficient. Intretinerea la care v-ati obligat fata de mama cuprinde mai multe obligatii. Deocamdata nu are nevoie de ajutor de vreme ce se ingrijeste si de copilul dvs. Incercati sa va rezolvat relatiile de familie pe cale amiabila.
Toate cele bune. Scuzati-ma daca am fost prea directa dar cred ca o mama trebuie sa fie langa copilul ei. Banii nu pot inlocui niciodata prezenta dvs in viata copilului.
av. Ileana Schwarz
Din speta, eu deduc ca : dvs ati dezbatut succesiunea dupa tatal dvs, ocazie cu care surorile au dat declaratii de renuntare la mostenire.
Ca efect al renuntarii lor, ati ramas dvs unic mostenitor.
Renuntarea este un act pur si simplu, neafectat de vreo conditie.
Deci este imposibil ca surorile dvs sa fi "cedat" cu conditia de a o ingriji pe mama dvs. Mai mult ca sigur nu scrie asa ceva in declaratiile lor de renuntare.

Repet: faptul ca ati ramas dvs unic mostenitor este doar efectul renuntarii surorilor.

Fratele dvs cand a decedat? Dupa tata sau inaintea acestuia? Fratele avea copii?
Ce fel de contract ati incheiat cu mama? Donatie sau intretinere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la succesiune Pompilui Avram Pompilui Avram Ca si mostenitor care urmeraza sa fac succesiune , pot renunta la succesiune in favoarea fetitei mele majore , iar aceasta sa devina direct proprietar ? (vezi toată discuția)
Vanzare drept proprietate annesis annesis Buna ziua, Eu detin 50% din cata parinteasca, iar mama 50%. Dupa moartea mamei toti fratii au cedat dreptul in favoarea surorii mele. eu doresc sa ii vand ... (vezi toată discuția)
Mostenire CorneliaSandu81 CorneliaSandu81 Buna ziua as avea nevoie de ajutor, sa-mi spuneti ce avem de facut. O sa va povestesc pe scurt: In 2011 tatal meu a decedat, am facut succesiunea, doar ca ... (vezi toată discuția)