avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tagada paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tagada paternitatii

Am divortat de sotul meu in anul 2011.Impreuna am avut un copil nascut in 2004 si recunoscut de tata la momentul nasterii.Acum acesta doreste sa deschida actiune in tagada paternitatii...Mai poate dupa atata timp?...Mai este in termen sau este precris termenul?
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 11:45, 1 Februarie 2017
Habar n-am de ce va zic unii ca termenul e de 3 ani, când legea aplicabila e cea în vigoare la data nașterii copilului, în speta, asa cum arata codul familiei în 2004. Art 55,
Va uitați în link ca nu pot selecta un singur art.
[ link extern ]
Se aplica art. 55 din Codul familiei care prevede termenul de 6 luni. Nu se aplica art. 430 din Codul civil cu privire la termenul de 3 ani intrucat prin Legea nr. 71/2011, art. 47, se stabileste ca se aplica Codul Civil doar copiilor nascuti dupa intrarea lui in vigoare(2011).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate dlcodrut dlcodrut Pana la ce varsta a copilului se poate face tagada paternitatii de catre tata? (vezi toată discuția)
Prescriptie pentru tagada de paternitate edmond11 edmond11 Buna ziua, Pot introduce actiune in tagada paternitatii prin care sa cer test ADN daca minorul rezultat in timpul casatoriei cu mama lui are 11 ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii ion01 ion01 Tagada paternitatii de catre sotul mamei (Art. 430 CC), poate fi facuta si mult dupa majoratul copilului? (vezi toată discuția)