avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am luat trei zile C.O.in avans de anul trecut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am luat trei zile C.O.in avans de anul trecut

Eu când mai pot lua anul acesta concediul...Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:38, 31 Ianuarie 2017
Concediul de odihna se calculeaza prin impartirea zilelor de CO (concediu de odihna) din contractul de munca la numarul de luni din an (respectiv 12) iar rezultatul se inmulteste cu numarul total de luni lucrate din an. Daca in contract CO este stabilit la 21 de zile, ar fi 1,75 CO * "cate luni lucrate". Daca este stabilit la 20 de zile atunci ar fi 1,66 CO pe luna * "cate luni lucrate".
1. Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale.

De asemenea, salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

2. Prin urmare, pana la 31.12.2017 puteti sa va luati diferenta de CO ramasa sau pana la 01.07.2019, in cazul in care, din motive justificate, nu ati putut efectua, integral sau partial, concediul de odihna la care aveti dreptul in 2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu cukrasz_kata cukrasz_kata Un angajat nou dupa cat timp ara dreptul la concediu de odihna? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ruksandra ruksandra Am lucrat ca și lucrător comercial din august 2017 pana în octombrie 2018. Eu pe anul 2017 nu am avut nici o zi de concediu, iar pe anul 2018 am avut 12 ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz si concediul de odihna miha21 miha21 Sotul meu a fost concediat (motive ce nu tin de persoana salariatului )este in preaviz din data de 28.01.2015 pana in 25.02.2015 ,,angajatorul i-a adus o ... (vezi toată discuția)