avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua -probleme cu actele de proprietate imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua -probleme cu actele de proprietate imobil

Acum 2 ani sa facut o vanzare cumparare a unei garsioniere ..Acum tiind sa o vand insa ma-m lovit de un obstacol.Fosta proprietara nu a facut declaratia de radiere precum ca a incasat suma de la mn..Ce pot face eu ca sa pot obtine accea radiere,tiind cont pe fosta propietara nu o prea intereseaza sa imi faca aceea radiere...va rogg multt ast un rasp...
Cel mai recent răspuns: ContSters411736 , utilizator 12:38, 4 Februarie 2017
Depinde de prevederile din contractul de vanzare-cumparare si daca declaratia de radiere a fost data la notar sau n-a fost data.

A fost data declaratia, dar nu s-a facut radierea din CF?
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2017
Ana-Maria Pînzaru, Avocat
Dansa nu a facut nici radierea si nici declaratia care trebuia sa o trimita notarului
Inteleg ca acel contract de vanzare cumparare a fost cu rest de pret.
Iar vanzatoarea trebuia sa dea o declaratie ca a primit pretul integral.
Nu o luati in nume de rau, dar ar fi trebuit ca in momentul achitarii ultimei parti din pret sa mergeti imediat atunci la un birou notarial pentru acea declaratie.
Acum nu va ramane decat sa o duceti dvs personal la un notariat, practic sa o puneti in fata faptului implinit. Din proprie initiativa nu va merge niciodata, iar costurile privind autentificarea declaratiei tot dvs ar trebui sa le suportati.
Declaratia este inmanata persoanei respective si se trimite direct la Cartea Funciara, pentru radiere. Nu mai are treaba notarul.
sincer nu stiu dc a facut notarul asa ,,pt ca in momentul cand sa facut contractul sa facut si plata integral ..toata suma odata a fost data.si notarul ia spus dansei ca trebuie sa faca aceea radiere si dinsa a spus ca o va face si nu a mai facut-o....

Alte discuții în legătură

Dovada incasare vanzare imobil Monica02 Monica02 Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de textul : Restul de pret in suma de 35.000EUR (treizecisicincimiieuro), va fi virat pe baza ... (vezi toată discuția)
Conditii prima casa- declaratie vanzator ca a primit banii lenutamaria lenutamaria Daca vanzatorul refuza sa dea declaratia ca a primit banii de la banca,ma afecteaza pe mine ca cumparator? Contractul de vanzare-cumparare l-am facut . (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)