avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Infierea unui major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Infierea unui major

Buna seara,
Va cer si eu parerea intr-o problema:
Mama s-a recasatorit acum 15 ani iar eu inca port numele fostului sot al mamei si doresc sa fiu infiata de actualul sot al mamei mele dat fiind ca eu sunt majora.Ce proceduri trebuie sa indeplinesc eu sau actualul meu tata?
Astept raspuns neaparat!
Multumesc.
De acord cu Dna. Gabriela.
Am participat la un caz similar in care sotul mamei a adoptat pe fiica de 22 ani dupa dovada faptului ca si el a participat la cresterea si educatia ei.
Nu au fost nevoie de foarte multe probe deoarece ei sunt casatoriti de 20 ani, iar la copil in buletin nu aparea niciun tata.
A fost nevoie doar de o cerere la instanta si de consimtamantul dat in fata instantei.
Nimeni nu a facut nicio referire la tatal din certificatul de nastere. Acesta poate fi ignorat? :)
Da, poate, pentru ca este vorba de adoptia unui major.
Probabil ca s-a terminat si procesul, tinand cont ca topicul este din 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptia Rosangel Rosangel Buna ziua! As avea nevoie de un mare ajutor din partea dumneavoastra!Am tot cautat pe net dar nu am gasit nici un raspuns...Am o fetita in vasta de 6 ani,tatal ... (vezi toată discuția)
Infiere minor 10 ani incredintat tatalui. AdyW AdyW As dori sa stiu ce proceduri trbuiesc urmate pt infierea copilului care mi-a fost incredintat prin sentiinta de divort, apoi din nou in urma unui proces de ... (vezi toată discuția)
Infiere copil cristina251271 cristina251271 Buna ziua, As vrea sa va intreb daca,in urma unui divort,un copil care a fost incredintat mamei spre crestere si educare poate fi infiat de catre actualul sot ... (vezi toată discuția)