avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire

buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului producand o avarie mare masini parbriz spart + capota indoita . Am vb cu proprietarea imobilului si mi-a sp ca in germania parcarea este pe proprie raspundere si ca nu crede ca asigurarea blocului imi va plati daunele. Eu am facut poze masinii pe care i le-am trimis si proprietarei ca sa le trimita la asigurarea blocului . Intrebarea este daunele trb sa le platesc eu sau asigurarea blocului? Ma poate consilia cineva ce ar trebui sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:18, 20 Februarie 2017

Sunt de acord cu ce zice @pvstefanes, cu o singura obiectiune:
- masinile, carutele, biciclistii, cateii, purceii sa circule regulamentar iar autoturismele sa fie parcate in parcari amenajate, nu sub geamul proprietarilor.

Mai stiu ca firmele de asigurari au avocati f. buni, adica pot sa-ti demonstreze ca albul este negru si invers.
In situatia descrisa de dumnealui nu a reiesit clar unde era parcat autoturismul cu pricina, altfel se gasesc multi cetateni care detin autoturisme si care abia asteapta ca cineva sa le tamponeze rablele, emitand apoi pretentii de despagubiri.
Poate dezvoltati un pic speta.
Eu pot sa va spun doar asa: in urma cu cativa ani, un nene si-a parcat frumusetea de 4x4, langa un zid, practic la 5 m de locul deparcare legal. A venit o mica furtuna, din perete s-a desprins o bucata de tencuiala care i-a pricinuit spargerea lunetei, parca si o oglinda pricopsita... S-a dus la sediul as. prop. ca le face, ca le drege, ca s-au pus cu cine nu trebuie.Presedintele, om trecut prin multe la viata lui, l-a trimis la firma de asigurari...
Firma a venit la fata locului, s-au facut fotografii din toate unghiurile si i s-a demonstrat omului faptul ca masina nu era parcata regulamentar, asa ca i s-a refuzat despagubirea.
Este adevarat ca de atunci as. prop. a si limitat posibilitatea ca cineva sa mai parcheze sub geamul oamenilor, ba chiar au pus si un anunt care explica situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pentru caderi de zapade de pe balcon in care este implicata si asociatia de locatari vladulescu21 vladulescu21 Buna seara,am o intrebare la Dvs.Sa va spun despre ce este vorba.In urma cu 3 ani(16.12.2012) de pe balconul meu ,eu sunt la etajul 4 a cazut zapada pe masina ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatea cui - zapada cazuta de pe bloc pe o masina nature nature Buna seara, sunt proprietarul unui apartament situat la et.3/3, in seara aceasta am fost anuntat ca o bucata de gheata/zapada ar fi cazut pe masina unui ... (vezi toată discuția)
Caderi de zapada de pe acoperisul blocului emannueltm emannueltm Ce lege sau hotatrare obliga concret asociatiile de locatari sa curete zapada de pe acoperisurile blocurilor? Pe multe forumuri apare ca......\\"conform ... (vezi toată discuția)