avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare contract de munca pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare contract de munca pt cresterea copilului

Buna ziua. Am o intrebare legata de suspendarea condractului de munca dupa nasterea unui copil. Am nascut pe 1 iulie, am avut concediu in mai 8 zile, iunie, iulie si august integrale. Ce data trebuie sa apara pe cererea de suspendare a contractului de munca (42 de zile dupa nastere sau incheierea concediului pre/post-natal sau data depunerii dosarului pt indemnizatie)?

Si mai vreau sa stiu la cat timp de la data nasterii se depune dosarul pt indemnizatie?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 3 August 2011
Decizia de suspendare va fi cu data de 1 septembrie daca medicul nu-ti mai elibereaza alt concediu medical dupa terminarea celui din august. Dosarul pentru indemnizatie se depune tot pe 1 septembrie.
1. Cererea de suspendare pentru CCC se depune imediat sau in ultima zi a concediului de maternitate (dupa efectuarea concediului postnatal de 42 de zile).

2. Concediul postanatal incepe la data nasterii copilului ... in speta, la data de 01.07.2011 si se termina la data de 12 august 2011 , data la care depuneti cererea de suspendarea a c.i.m.

3. Dosarul pentru indemnzatie il puteti depune in termen de 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate , daca doriti ca plata indemnizatiei pentru CCC sa se faca de la aceasta data.
Nu poate cere suspendarea c.i.m. pe 12 august cat timp are c.m. pe toata luna.
Durata minima a concediului de lauzie este de 42 de zile calendaristice. Perioada se poate prelungi pana la 63 de zile (62 in cazul de fata).
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
tibio, utilizator
Eu cred ca se poate lua CCC din 12 august , chiar daca are c.m. ... se renunta la acesta si intra in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru copil! moni d moni d Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine! Sunt insarcinata in 6 luni. La firma unde lucrez sunt angajata pe perioada determinata. Trebuie sa nasc prin 23 ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca inceteaza in timpul concediului postnatal. voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? sandastoica sandastoica Buna ziua! Din septembrie 2011 am lucrat ca profesoara de limba si literatura romana la un grup scolar dupa absolvirea studiilor de master; luna aceasta am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil bianchina18 bianchina18 Buna ziua! As avea nevoie de o lamurire, situatia sta in felul urmator: incepand cu 1 septembrie 2015, am inceput un contract de munca pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)