avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa salubritate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa salubritate

Locuiesc la oras,la bloc, unde platesc toate taxele aferente. Zilnic merg undeva la tara, aproape de oras pentru ca am o mama bolnava si singura, pentru a o ajuta. Acolo am probleme cu primarul, care sta la 3 case distanta: mereu imi trimite hartii cerand sa ma justific daca platesc in oras taxa pe gunoi(pe care bineinteles ca o platesc la asociatia de locatari). Chiar si-a trimis un angajat al primariei la asociatia de locatari sa intrebe daca platesc sau nu. Ma simt hartuita (situatia dureaza din 2012) si vreau sa-l actionez in judecata, pentru ca face acest lucru doar cu noi. Mai sunt destui care vin sa vada de batrini la sat, dar nu le are treaba. Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: miorica , utilizator 10:18, 27 Februarie 2017
Adresele pe care vi le trimite primarul sunt oficiale, cu antet, stampila, nr de inregistrare? De unde are primaria adresa de domiciliu?
Este inscris vreun temei legal in adresa in baza caruia va solicita sa justificati unde platiti gunoiul?
Atata timp cat nu aveti domiciliul in localitatea respectiva nu exista motive ptr care sa platiti vreo taxa la bugetul local al primariei.
Inainte de a initia o actiune in instanta, faceti o sesizare in atentia prefectului judetului in care descrieti succint situatia, inclusiv despre "investigatiile" facute de primar la asociatie, si solicitati luarea de masuri corespunzatoare impotriva acestuia, atat ptr hartuirea netemeinica cat si pentru cheltuielile nejustificate din buget ptr "investigatii" (a platit salariul unui angajat si transport nejustificat).
Va multumesc!
Am fost la prefectura saptamana trecuta si astept raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa salubritate miorica miorica Va rog sa imi spuneti daca legea prevede taxa obligatorie pe gunoi. Parintii mei stau la sat la casa si au incheiat un contract cu firma de salubritate in 2008 ... (vezi toată discuția)
Plata serviciu de salubritate de catre pfa. iulian_ctc iulian_ctc Am un PFA, un mic atelier de croitorie, iar incepand cu luna Aprilie primaria Sector 4 printr-o hotarare de consiliu local nr9 / 2016 au hotarat ca toate PFA ... (vezi toată discuția)
Situatii posibile persoana fizica sau juridica vs hotarare locala consiliu primarie icoman icoman Buna ziua. 1. Poate fi ANULATA o Hotarere a consiliului local judetean (primarie) daca este atacata de 1 persoana fizica sau juridica in instanta sau cu ... (vezi toată discuția)