avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salubrizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salubrizare

Buna ziua,
Daca exista posibilitatea sa nu platesc in doua locuri salubritatea.,adica la doua adrese diferite?Cum procedez?(Primaria spune ca trebuie platit pt. o persoana.Daca nu folosesc serviciile,de ce sa platesc?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:20, 21 Martie 2023
Nu exista "ce spune primaria", ci doar ce scrie in regulamentul de salubrizare. Acesta ar trebui sa existe pe site-ul primariei si sa detalieze cazurile de "nelocuire".
In principiu (vorbesc acum de ce scrie in regulamentul din localitatea mea) sun luate in considerare:
1. Proprietatile celui care trebuie sa plateasca taxa de salubrizare. Anual depun o declaratie pentru 2 proprietati, cea in care locuiesc si a doua, cea de resedinta. Declar 0 persoane in cea de resedinta, pe la care trec periodic. Primaria ma poate verifica si amenda, prin verificare.
2. Casa de vacanta. La aceasta se poate considera ca taxa de salubrizare o persoana.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Si eu am doua proprietati.La cea unde locuiesc platesc pentru cate persoane sunt inregistrate, iar la cealalta care este denumita casa de vacanta, platesc pentru o singura persoana.La primaria unde am casa de vacanta,este afisat la biroul taxe si impozite ca cine detine o proprietate in localitate dar nu locuieste acolo plateste salubritatea pentru o persoana si pentru refuzul platii se vor aplica penalizari.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si la mine scrie la fel, dar este conditionata aceasta impunere de (ne)aducerea unor dovezi ca are domiciliul in alta parte si plateste taxa de salubrizare acolo. Daca dovedesti acest lucru, nu esti pus la plata. Daca nu este precizata vreo conditionare si "muschiul" consiliului local asa vrea, poate fi atacata acea hotarire de consiliu local la instantele de contencios administrativ.
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2023
latka, moderator
Buna ziua. Mă confrunt cu aceeași situație. Am întreținut casa părintească aflată la 100 km de domiciliul din București și merg cam de doua ori pe luna acolo în weekend. Firma locală de salubritate mă somează sa fac contract pentru o persoana, deși nu mi s-a dat pubela pentru că le-am explicat că nu sunt niciodată în cursul săptămânii, când trece mașina de gunoi. Mi se pare incorect să plătesc obligatoriu un serviciu pe care nu îl folosesc. Totuși, e legal să ți se impună o plată pentru ceva ce nu folosești?
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2023
GCucu, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal nu platiti. Complectati acel formular/declaratie pentru gunoi pentru ambele proprietati. La una din ele veti plati ( respectiv acolo unde locuiti, lucru care se poate demonstra cu actul de identitate, pe care-l anexati la declaratie ) iar pentru cealalta proprietate formularul de gunoi se completeaza cu zero persoane, anexand si aici copie dupa actul de identitate care constituie dovada unde locuiti. Si eu sunt in situatia asta, si la o garsoniera ( unde nu mai sta nim,eni, au locuit parintii mei care au decedat ) este zero persoane si la taxe si impozite nu mi se percepe taxa de gunoi. La fel, unii cumnati ai mei au un apartament in oras, dar ei locuiesc in Italia, nu stau aici, vin o saptamana vara in concediu, si tot asa, impozitele le-am achitat pentru locuinta iar la gunoi sunt zero persoane .

Alte discuții în legătură

Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. locuiesc impreuna cu sotul ... Ma intereseaza Ma intereseaza Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. Locuiesc impreuna cu sotul la casa intr-o comuna in care am mai cumparat o casa pe care o renovam si in care ... (vezi toată discuția)
Este normal sa platesc gunoiul la o casa ne locuita unde parintii ... Gratielamicu Gratielamicu Este normal sa platesc gunoiul la o casa ne locuita unde parintii au decedat si nu sta nimeni de ani de zile? (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o locuinta la tara unde nu locuieste nimeni de ... tuty tuty Buna ziua, Am o locuinta la tara unde nu locuieste nimeni de 27 de ani si nu merge nimeni acolo. Am primit instiintare de la primaria de acolo prin care ma ... (vezi toată discuția)