avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare doar cu pasaportul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare doar cu pasaportul

Buna ziua,
Un cetatean moldovean care a obtinut cetatenia romana si si-a facut pasaport cu domiciliul in strainatate, se poate angaja legal doar cu pasaportul romanesc ?
Buletin nu poate face pentru ca nu are o dovada a adresei de domiciliu. Poate face cumva buletin provizoriu ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 4 Februarie 2017
Isi poate face C.I. provizorie , daca a obtinut cetatenia romana.

Cartea de identitate provizorie se eliberează când persoana fizică nu posedă toate documentele necesare eliberării cărţii de identitate.
Problema este ca nu poate face dovada legala a domiciliului in Romania. Poate face C.I. provizorie in acest caz?
Multumesc.
Cartea de identitate provizorie se eliberează în următoarele cazuri:
- când persoana fizică nu posedă toate actele necesare pentru eliberarea cărţii de identitate;
- în cazul cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate care locuiesc temporar în România
[ link extern ]
Fara CI de orice fel nu se poate angaja? Practic este cetatean roman cu domiciliul in strainatate, cu pasaport romanesc.
1. Potrivit OUG 95/2005, prin act de identitate se înţelege cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie şi buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate.

Actul de identitate face dovada identităţii, a cetăţeniei române, a adresei de domiciliu şi, după caz, a adresei de reşedinţă.

2. Potrivit art.6 alin.1 si 4 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, paşaportul face, în faţa autorităţilor române şi străine, dovada identităţii, cetăţeniei, calităţii, precum şi a dreptului titularului de a călători în străinătate.

In speta, puteti sa-l angajati pe baza pasaportului,insa va trebui sa dea o declaratie cu privire la domiciliul pe care il va avea pe durata valabilitatii c.i.m.

Alte discuții în legătură

Pasaport ca act de identificare la notar? DanLiciu DanLiciu La notar, pentru identificarea cumparatorului unui teren, se poate utiliza doar pasaportul (persoana in cauza este domiciliata in Romania), dar cartea de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as sa stiu daca pasaportul poate fi folosit in locul ... Muninn Muninn Buna ziua! As sa stiu daca pasaportul poate fi folosit in locul buletinului in relatia cu banca (demersuri obtinere credit ipotecar), notarul (contract ... (vezi toată discuția)
Angajare cu pasaportul AndreeaBbbb AndreeaBbbb Buna, Buletinul mi-a expirat in data de 28 decembrie 2019, iar intrucat locuiesc in alt oras decat unde am domiciliul, abia in luna martie 2020 am reusit sa ... (vezi toată discuția)