avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transferul salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transferul salariatilor

Cum poate o societate comerciala sa faca transferul unui salariat la o institutie de invatamant
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:30, 13 Noiembrie 2018
Nu poate face asa ceva , intrucat institutia transferului nu mai este reglementata in Codul Muncii.

Pentru o perioada de timp se poate folosi detasarea.
unitatea de invatamant poate cere detasarea, iar societatea comerciala iisi poate da acordul? Pentru ce perioada poate salariatul sa fie detasat avan in vedere ca are contract de munca din 2017?
1. Intr-adevar, unitatea de invatamant poate solicita detasarea , iar S.C. sa-si dea acordul .

2. Detaşarea poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult un an. În mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s-a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 în 6 luni.
Daca S.C. cere detasarea unui salariat la alta societate. care sunt documentele care trebuie sa le solicite odata cu detasarea si ce trebuie sa faca in continuare S.C care cere detasarea, dupa ce primeste acordul. Salariatul are deja CIM si detasarea inregistrata in revisal, ramane doar sa-l trecem pe pontaje si pe statul de plata? atat.
Salariatul nu va prezenta decat decizia de detasare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un angajator sa transfere un angajat fara acordul lui de ... Simona radu Simona radu Poate un angajator sa transfere un angajat fara acordul lui de la o structură la o altă structură? (vezi toată discuția)
Detasarea doinytza doinytza Intre firma care detaseaza si firma care primeste salariatul detasat, ce document se incheie si ce va cuprinde el? Multumesc! (vezi toată discuția)
Contract de munca editaama editaama se poate incadra o persoana prin detasare dintr-o societate comerciala (privat) intr-o institutie publica ( primarie de exemplu) sau transfer ..... se ... (vezi toată discuția)