avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat (habitatie viageră)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat (habitatie viageră)

Buna seara,
Sunt proprietar al unui apartament in care mama mea are drept de habitatie viagera.
Pot face un contract de comodat fara prezenta mamei la notar ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alexandu823 , utilizator 20:25, 3 Februarie 2017
Depinde ce urmariti cu acel contract de comodat si in favoarea cui il incheiati ?
In principiu puteti incheia un contract de comodat oricand fara acordul mamei dumneavoastra daca nu veti avea intentia sa il si puneti in practica , astfel incat ea sa solicite in instanta desfiintarea acestuia si plata de daune. (spre ex: comodat ca sa stabiliti sediul unui pfa etc...)
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2017
Andrei Stefan Placinta, Avocat
Nu puteti face nimic fara acordul mamei.
Contractul de comodat nu este obligatoriu sa fie autentificat la notariat dar trebuie sa indeplineasca conditiile de legalitate in privinta formei si continutului.
Contractul de comodat vreau sa-l fac pentru iubita mea, ca dovada a domiciliului, necesara la eliberarea buletinului. Pot face asta ?
Contractul de comodat vreau sa-l fac pentru iubita mea, ca dovada a domiciliului, necesara la eliberarea buletinului. Pot face asta ?

Alte discuții în legătură

Clauza habitatie viagera Nicoleta-Daniela Moldovan Nicoleta-Daniela Moldovan Am incheiat cu parintii mei un contract de vanzare-cumparare pentru apartamentul in care locuim, cu clauza de habitatie viagera pentru acestia. Se specifica ... (vezi toată discuția)
Renuntare "conventie de constituire a unui drept de habitatie viagera" valy_ungur valy_ungur [b]Buna ziua, In urma cu aproximativ patru luni am incheiat un contract cu o persoana : CONVENTIE DE CONSTITUIRE A UNUI DREPT DE HABITATIE VIAGERA ... (vezi toată discuția)
Implicatiile uzufructului viager dariad dariad Eu si fratele meu avem certificat de mostenitor cu partaj succesoral. Conform acestuia, el detine un apartament mostenit, pentru care eu am drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)