avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat (habitatie viageră)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat (habitatie viageră)

Buna seara,
Sunt proprietar al unui apartament in care mama mea are drept de habitatie viagera.
Pot face un contract de comodat fara prezenta mamei la notar ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alexandu823 , utilizator 20:25, 3 Februarie 2017
Chiar daca faceti comodat nu ii puteti face CI fara prezenta mamei la evidenta populatiei.
Dar daca contractul de comodat va fi facut la notar, de ce sa mai fie obligatorie prezenta ei? Din ce am inteles nu mai este necesara nici prezenta proprietarului unui apartament.
Părerea mea este că aveți nevoie de acordul persoanei care are drept de habitație viageră. Întrebare: are drept de habitație viageră pentru întregul imobil?
Da, pentru intreg imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza habitatie viagera Nicoleta-Daniela Moldovan Nicoleta-Daniela Moldovan Am incheiat cu parintii mei un contract de vanzare-cumparare pentru apartamentul in care locuim, cu clauza de habitatie viagera pentru acestia. Se specifica ... (vezi toată discuția)
Renuntare "conventie de constituire a unui drept de habitatie viagera" valy_ungur valy_ungur [b]Buna ziua, In urma cu aproximativ patru luni am incheiat un contract cu o persoana : CONVENTIE DE CONSTITUIRE A UNUI DREPT DE HABITATIE VIAGERA ... (vezi toată discuția)
Implicatiile uzufructului viager dariad dariad Eu si fratele meu avem certificat de mostenitor cu partaj succesoral. Conform acestuia, el detine un apartament mostenit, pentru care eu am drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)