avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pentru curs optional gradinita
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pentru curs optional gradinita

In perioada octombrie-decembrie 2016 am predat un curs optional intr-o gradinita, la rugamintea parintilor, in vederea pregatirii unei serbari de Craciun.

Nu am semnat niciun acord, nu sunt angajata acolo, a fost o intelegere verbala. Am incasat pentru cursul acesta de la parintii copiilor 2000 de lei, pentru care as vrea sa platesc impozitele necesare.

Saptamana viitoare vreau sa merg la ANAF, dar as vrea sa va intreb la ce sa ma astept: ce procent din suma trebuie sa platesc, exista riscul sa primesc vreo amenda (nu detin PFA sau alta forma de inregistrare fiscala, iar singurul meu venit este bursa de studiu), ce anume ar mai trebui sa stiu cand fac pasul acesta?

Detin licenta in domeniul in care am predat (bursa de studiu mentionata mai sus este pentru master).
Cel mai recent răspuns: Clueless , utilizator 22:22, 5 Februarie 2017
Trebuia sa va puneti astfel de intrebari inainte sa acceptati sa prestati acea activitate fara contract semnat cu beneficiarul. Pana la urma aceasta contravaloare care vi s-a platit, trebuie sa fie inregistrata si in contabilitatea beneficiarului serviciului. Cam vaga treaba cu la rugamintea parintilor. Ati avut o intelegere cu scoala?. Si fara o forma de autorizare (pfa).
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2017
george-neagu, moderator
Parintii au platit individual, nu scoala, astfel incat nu e prins in nicio contabilitate, exista doar o lista cu parintii care au platit. Si bunavointa de a plati impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla finantare bursa posdru, bursa de studiu danielw danielw Bună ziua, Masteratul la care m-am înscris face parte din sistemul integrat de programe de masterat - PROMISE\" - POSDRU/86/1.2/S/61810, proiect selectat ... (vezi toată discuția)
Ajutor financiar nikescu nikescu Cum poate fi ajutat un student roman, care studiaza in strainatate, astfel incat suma sa fie deductibila fiscal ? Se incheie contract intre persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Bursa sociala la masterat lumimaria lumimaria buna seara! va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri. sunt insarcinata in 6 luni jumatate si am inceput primul an de master., am intrat la buget si ... (vezi toată discuția)