Buna ziua,
Sunt in urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat, la momentul decesului nu era angajat, nici somer si nici pensionar. Nu era casatorit si statea cu mama lui (pensionara) care il intretinea de cand a ramas fara un loc de munca.
Eu sunt angajata dar in contractul meu de munca nu am clauza pentru aceste situatii. Bunica este pensionara dar nu se incadreaza in statutul de membru de familie- copii, cel putin asta mi-au spus cei de la casa de pensii.
Pentru aceste persoane, care au muncit (30 ani in cazul lui ) si au platit pentru autor social, pensie+ alte, dar au ramas fara un loc de munca, se poate obtine ajutor de deces?
In contractul dumneavoastra nu trebuie sa existe o clauza speciala, unitatea la care sunteti angajata cu contract de munca au obligatia conf. Lg.263/2010 sa va achite ajutorul de deces pentru membru de familie: Art.126 Lg.263 si Art.110;111;112 din Normele de aplicare a prevederilor Lg.263/2010.Suma se recupereaza din datoria unitatii catre bugetul de asigurari sociale de stat Art.129 Lg.263 si Art.117 din Norme.
Ajutor deces
itram
Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca firma la care a lucrat fratele meu care a decedat, este obligata sa plateasca ajutor de deces, deoarece reprezentantul ... (vezi toată discuția)