avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test ADN cerut de posibilul tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test ADN cerut de posibilul tata

Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla dacă copilul este al meu.Dupa nasterea copilului relația a mai continuat.Am făcut oarecum parte din viata copilului , contribuind cu cadouri,haine , jucării,cele necesare în mare parte,fiind aproape convins ca copilul e al meu.Relația a luat sfârșit,acum cum pot sa cer efectuarea unui test de paternitate, ea fiind tot căsătorită
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:55, 15 Februarie 2017
Poate fi initiata o actiune de tagada de paternitate.

Actiunea poate fi transata de judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati.( legiutorul a instituit o competenta teritoriala alternativa).


Dumneavoastra justificati un interes si aveti calitate procesuala activa.


Parati, in proces, vor fi copilul , reprezentat de dumneavoastra, in calitate de reprezentant legal si tatal precizat in certificatul de nastere emis.

Filiatia fata de tata poate fi stabilita pe cale de expertiza medico-legala, expertiza serologica avand ca obiect determinarea paternitatii.


Instanta de judecata poate proceda la administrarea altor probatorii, precum martori si interogatorii.


In baza hotararii judecatoresti va fi rectificat certificatul de nastere existent, fiind mentionat tatal biologic.



Succes.


Dumneavoastra justificati un interes si aveti calitate procesuala activa.


Aveti si un argument, pe ce isi va intemeia cererea ?
O idee... multumesc!
Nu cred ca a observat ca e vb de un copil nascut inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil, asa ca nu are ce idee sa va dea.
Daca reusesc sa iau o mostra si sa fac un test adn neoficial, care sa stabileasca ca ,copilul e al meu , are vreo valoare testul sau rezultatul?Se poate pe baza acestuia sa tagaduiesc paternitatea?
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2017
Ciocar, utilizator

Alte discuții în legătură

Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Tata biologic. Juve1312 Juve1312 Vreau sa recunosc un copil care s-a nascut inafara casatoriei nostre. Precizez ca atat mama copilului este casatorita cu altcineva(copilul ii poarta numele ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)