avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lege privind plata liftului intr-un bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lege privind plata liftului intr-un bloc

Buna seara.As dori sa-mi spuneti daca exista o lege prin care esti obligat sa platesti intr-un bloc liftul la etajul 1, acesta nefiind functional si inutilizabil la etajul 1.In plata intretinerii platesc un serviciu (respectiv liftul) de care nu pot beneficia.Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez.Multumesc si astept raspuns.


Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2017
gmecmha, utilizator
Cel mai recent răspuns: gmecmha , utilizator 06:33, 7 Februarie 2017
Da, este normal sa platiti, deoarece "liftul" asa cum spuneti dv. il platiti pentru service. Si dv. aveti la ascensor o cota-parte de proprietate si pentru intretinerea si (eventual cand e cazul) reparatia ei, platiti acest serviciu. Toti proprietarii trebuie sa plateasca, indiferent de nivelul la care locuiesc.

La apartamentele de la parter si et.1, locatarii pot fi scutiti, asa cum v-a spus @cyan, de plata unei parti din cota de energie electrica pentru ca nu folositi ascensorul. Aceasta hotarare trebuie sa se ia in AG si sa fie pusa in practica de catre administrator.

Cereti sa participati la una din sedintele comitetului si sa ridicati aceasta problema.
Daca pentru ascensor nu exista contor separat de curent electric, atunci propuneti ca din cota de energie electrica sa fiti scutit de 50%, cunoscandu-se faptul ca intr-o scara de bloc cu ascensor, curentul pentru ascensor reprezinta in factura mult peste 50%.
HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 35. - Prin hotarare a adunarii generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin. De asemenea, in cazul cladirilor care au amplasate la etajele superioare bai, spalatorii, uscatorii, prin hotarare a adunarii generale, persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin pot sa fie exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor, in baza unor angajamente personale, date in scris catre asociatia de proprietari de catre persoanele care nu folosesc spatiile de la etajele superioare
Multumesc.☺

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea lifturilor ianniglx ianniglx Cea mai stupida lege din cate exista in romania legea privind lifturile: este normal sa platesti intretinere lift atata vreme cat stai la parter sau demisol ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli lift ascociatie de proprietari Pop_Marcel Pop_Marcel Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje unde avem ascensor pt care platim un abonament de intretinere lunara respectiv un abonament de curent, insa ... (vezi toată discuția)
Lift si cheltuieli comune buigaa buigaa Din ce am citi am inteles ca se plateste liftul si daca stau la parter,dar se plateste dupa nr. de persoane sau dupa suprafata apartamentului ? La fel si ... (vezi toată discuția)