Da, este normal sa platiti, deoarece "liftul" asa cum spuneti dv. il platiti
pentru service. Si dv. aveti la ascensor
o cota-parte de proprietate si pentru intretinerea si (eventual cand e cazul) reparatia ei, platiti acest serviciu. Toti proprietarii trebuie sa plateasca, indiferent de nivelul la care locuiesc.
La apartamentele de la
parter si et.1, locatarii pot fi
scutiti, asa cum v-a spus @cyan,
de plata unei parti din cota de energie electrica pentru ca
nu folositi ascensorul. Aceasta hotarare trebuie sa se ia in AG si sa fie pusa in practica de catre administrator.
Cereti sa participati la una din sedintele comitetului si sa ridicati aceasta problema.
Daca pentru ascensor nu exista contor separat de curent electric, atunci propuneti ca din cota de energie electrica sa fiti scutit de 50%, cunoscandu-se faptul ca intr-o scara de bloc cu ascensor, curentul pentru ascensor reprezinta in factura mult peste 50%.
HG 1588/2007 cu
normele de aplicare a
Legii 230/2007 de
infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 35. - Prin hotarare a adunarii generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin. De asemenea, in cazul cladirilor care au amplasate la etajele superioare bai, spalatorii, uscatorii, prin hotarare a adunarii generale, persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin pot sa fie exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor, in baza unor angajamente personale, date in scris catre asociatia de proprietari de catre persoanele care nu folosesc spatiile de la etajele superioare