avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Calcul impozit teren intravilan
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Calcul impozit teren intravilan

bună seara,
am o mare nelămurire, în anul 2009 am achizitionat un teren intravilan împreună cu fosta mea prietenă, actualmente sotia mea. amândoi am avut calitatea de coproprietari, cota50/50. alaturat de noi a cumparat un lot identic si cumnatul meu, el fiind unic proprietar al lotului. astazi am fost sa-mi achit impozitul si am avut un soc!!!
vorbesc de 2 loturi identice, alaturate, cu nr.top fiecare, iar în cazul cumnatului meu impozitul este jumatate ca si cuantum fată de impozitul platit de mine si sotia mea. am întrebat si eu la directia fiscala care este motivul si mi s-a raspuns sec ca eu si sotia mea suntem coproprietari iar in acest caz se calculeaza distinct impozitul pentru fiecare coproprietar, in functie de cota de proprietate,adica suprafata pe care o detinem se imparte 1/2 si se impoziteaza fiecare cota ca mai apoi sa se insumeze. am ramas nedumerit, am verificat normele de aplicare si paradox este ca inspectoarea chiar a aplicat legea. dar din pacat o lege stramba, in cazul devalmasiei, conventiei legale, cota 50/50 cum facem?
ce pot face in acest caz? poate ma ajuta cineva , nu pot sa-mi inchipui o astfel de lege!1

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cumparat in comun Ionita M. Ionita M. Buna ziua, sotia si cumnatul meu ,sunt propietari ca urmare a dezbaterii succesorale si detin in propietate 50% dintrun apartament . Cealalta jumatate din ... (vezi toată discuția)
Hartuire - dupa cumparare bun imobiliar in coproprietate elims elims Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu niste raspunsuri concrete la cateva nelamuriri. Am studiat si alte subiecte pe forum si am o vaga idee despre ... (vezi toată discuția)
Lntocmire puz s0r1n s0r1n pentru intocmirea unui PUZ este obligatori o suprafata de minim 10000 metrii. Este obligatoriu ca cei 10000 metrii sa fie lipiti sau pot sa fie si anumite ... (vezi toată discuția)