avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... M-A CONCEDIAT IN BAZA ART.79(1)....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

M-A CONCEDIAT IN BAZA ART.79(1)....

Buna ziua! Am fost angajatul unei societati in domeniul constructiilor in perioada ianuarie-iulie anul curent.Pentru acelasi patron am lucrat si anul trecut,dar sub o alta denumire a societatii care din anumite motive a fost inchisa la sfarsitul anului,cand am semnat un alt contract individual pe o perioada nedeterminata.Anul acesta nu am mai fost chemat la servici din aprilie (motivul:lipsa lucrarilor) pana pe 20 iulie cand am fost anuntat ca am fost concediat.La insistenta mea,mi-au trimis decizia de concediere ,in care scrie ca,contractul de munca a fost desfacut conform art.79,din Legea nr.53/2003-Codul Muncii.Precizez faptul ca eu nu am scris si semnat nici o cerere de demisie,nu mi-am primit drepturile banesti din luna martie a.c.,nu am semnat niciodata un stat de plata,iar cei de la ITM mi-au spus ca societatea le-a prezentat toate statele de plata(inclusiv iulie) semnate de angajat.Ce sanse am sa castig in instanta si ce drepturi sa cer(dobanzi,salariile pana la ce data etc.)? VA MULTUMESC!:(
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 09:31, 11 Septembrie 2009
Drepturile salariale aferente lunii aprilie.

Pentru perioada aprilie-iulie ati primit vreo decizie de suspendare cim pentru concedeiu fara plata?
Ati fost instiintat in scris ca in perioada stipulata mai sus firma nu are comenzi si urmeaza sa stati acasa? Sau cum.......v-a trimis acasa? Deoarece firma nu va poate trimite acasa, fara un temei legal: somaj tehnic, concediere...
Puteati sa stati acasa doar in baza solicitarii dv.de concediu fara plata.
Daca nu aveti nici o dovada scrisa, angajatorul poate spune ca aveti absente nemotivate pe toata perioada.:whistle:
Nu am primit nici o instiintare,nimic.M-a dus cu ”zaharelul”! De fiecare data cand il sunam ,imi spunea sa mai astept ,ca e posibil sa ia ceva lucrari ,si tot asa.In situatia mea au fost o parte din fostii colegi,pe care i-a chemat la munca prin august.
Puteti depune o plangere penala impotriva angajatorul pantru savarsirea concursului de infractiuni de fals si uz de fals ...
Pentru a face o contestatie la decizia de incetare a c.i.m. trebuie sa aveti in vedere data cand vi s-a comunicat aceasta decizie, intrucat de la aceasta data aveti la dispozitie 30 de zile de a depune aceasta actiune in instanta.
In decizia de concediere ,cei de la ITM compartamentul ”Gestiune State De Plata”,scriu asa:”Va aducem la cunostinta ca dl............nascut la data .........,angajat a societatii noastre cu contract de munca nr........... a desfasurat activitate permanent,de la 01.01.2009 pana la 20.07.2009 cand contractul de munca a fost desfacut conform art.79,din Legea nr.53/2003-Codul Muncii.Pe toata aceasta perioada a figurat in statele de plata care se afla depuse la zi la Inspectoratul Teritorial de Munca-.... . Mentionam ca susnumitul a avut un numar de absente nemotivate sau de concediu fara salariu insumand 0(zero) zile.Reprezentant societate etc .etc.
1. Incetarea contractului individual de munca cu art.79 din Codul muncii nu este concediere ci este demisie.
2. Dati in judecata pe angajator, asa cum v-au sfatuit colegii mei.

Alte discuții în legătură

State de plata si cerere de demisie semnate de patron?! mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Am fost angajat la o societate de la in ceputul anului pana la jumatatea lunii trecute,cu CIM pe perioada nedeterminata.De la sfarsitul lunii ... (vezi toată discuția)
Contract de munca incheiat prin neprezentare vasilescu adrian vasilescu adrian Va salut. Am lucrat la o firma 3saptamani si am avut contract pe perioada determinata de o luna,dupa acele trei saptamani eu le-am zis ca nu mai vreau sa mai ... (vezi toată discuția)
Contract desfacut cu litera a), art.61 danny_ella_2007 danny_ella_2007 Buna ziua, va scriu in numele mamei mele care astazi a primit acasa o instiintare cum ca, contractul de la ultimul loc de munca a fost desfacut conform art.61, ... (vezi toată discuția)