avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca incheiat prin neprezentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca incheiat prin neprezentare

Va salut.
Am lucrat la o firma 3saptamani si am avut contract pe perioada determinata de o luna,dupa acele trei saptamani eu le-am zis ca nu mai vreau sa mai raman si au zis bine sa ma duc acasa fara sa imi mai dau demisia.(eu am crezut ca nu mi-au facut nici contract cerandu-mi sa plec fara demisie).
Dupa o luna m-am dus sa imi mai dea o restanta de bani si mi-a spus ca nu imi mai da nici un ban ca eu nu mi-am dat demisia si mi-au incheiat contractul de munca prin neprezentare.Precizez ca nu am fost instiintat,nu a luat nimeni legatura cu mine nici prin telefon sau sa primesc prin posta acasa vreo instiintare de cercetare disciplinara si nici nu mi-au dat decisia de incetare a contractului de munca..(contractul de munca l-am primit in ziua in care m-am dus sa imi cer si bani,adica la o luna dupa ce eu am plecat). Va rog sa imi spuneti ce este de facut pentru ca nu as vrea sa apar ca am fost dat afara pentru indisciplina .Va multumesc si astept sa ma ajutati.
Contractul de munca este semnat si avizat de ITM.
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
vasilescu adrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tania D , Consultant resurse umane 19:05, 21 Decembrie 2010
Va puteti adresa ITM-ului cu o sesizare in care sa va comunice temeiul de drept al incetarii c.i.m. si data deciziei de concediere, precum si faptul ca nu v-a achita salariul .... de asemenea, va puteti adresa si instantei de judecata.
daca contractul nu a fost semnat de dvs e nul. prin urmare nu aveau cum sa va desfaca un contract de munca nul.
corect si legal era ori sa va dati dvs demisia ori ei sa va puna absenta nemotivata sa va faca un referat, in baza referatului trebuia facuta o notificare scrisa catre dvs in care vi se cere sa va prezentati la o cercetare disciplinara, si abia apoi va puteau desface contractul de munca disciplinar cu art. 61 a, cereti in scris sa vi se inmaneze un exemplar din decizia de incetare si o puteti contestat in instanta daca este desfacut contractul disciplinar. cat despre salariu aveti dreptul la salariu pt perioada lucrata indiferent in ce mod vi sa desfacut contractul de munca si indiferent cum ati plecat din societate, pt asta puteti sesiza itm-ul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat urgent!!!! davida davida lucrez la o firma unde am calculator si casa de marcat atasata la calculator. sunt acuzata ca mi-am insusit cateva zeci de milioane pe baza neconcordantei ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca klaudiag klaudiag Am lucrat la o firma si nu mi-am dat demisia pana nu imi primesc bani, caci altfel risc sa nu ii mai primesc. Patroana a zis k imi desface contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Sefii fac o serie de abuzuri vanycerchez vanycerchez Lucrez sofer de noapte la[i] [EDITAT][/i].Programul este o seara de la 17:00 pina a doua zi la ora 07:oo. si a doua liber aproximativ 210 ore pe luna.Nu ... (vezi toată discuția)