avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... M-A CONCEDIAT IN BAZA ART.79(1)....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

M-A CONCEDIAT IN BAZA ART.79(1)....

Buna ziua! Am fost angajatul unei societati in domeniul constructiilor in perioada ianuarie-iulie anul curent.Pentru acelasi patron am lucrat si anul trecut,dar sub o alta denumire a societatii care din anumite motive a fost inchisa la sfarsitul anului,cand am semnat un alt contract individual pe o perioada nedeterminata.Anul acesta nu am mai fost chemat la servici din aprilie (motivul:lipsa lucrarilor) pana pe 20 iulie cand am fost anuntat ca am fost concediat.La insistenta mea,mi-au trimis decizia de concediere ,in care scrie ca,contractul de munca a fost desfacut conform art.79,din Legea nr.53/2003-Codul Muncii.Precizez faptul ca eu nu am scris si semnat nici o cerere de demisie,nu mi-am primit drepturile banesti din luna martie a.c.,nu am semnat niciodata un stat de plata,iar cei de la ITM mi-au spus ca societatea le-a prezentat toate statele de plata(inclusiv iulie) semnate de angajat.Ce sanse am sa castig in instanta si ce drepturi sa cer(dobanzi,salariile pana la ce data etc.)? VA MULTUMESC!:(
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 09:31, 11 Septembrie 2009
Trebuie sa va adresati tribunalului din raza de domiciliu. Asa cum vi s-a raspuns deja, contractul de munca s-a desfacut ca si cum Dvoastra v-ati fi dat demisia. Angajatorul nu va putea prezenta in instanta demisia daca nu ati scris-o.
In legatura cu drepturile banesti, nu cred ca puteti cere sa fiti platit decat pentru perioada in care ati prestat munca. Ati fi beneficiat de 75% din salariu daca ati fi fost trimis printr-o instiintare de la angajator in somaj tehnic.
Daca va desfacea contractul de munca din cauza desfiintarii postului pe care il ocupati ar fi fost obligat sa va inmaneze o instiintare de preaviz de 20 de zile lucratoare si sa va plateasca conform Codului muncii si Contractului colectiv de munca la nivel national ,o suma compensatorie de cel putin un salariu lunar brut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

State de plata si cerere de demisie semnate de patron?! mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Am fost angajat la o societate de la in ceputul anului pana la jumatatea lunii trecute,cu CIM pe perioada nedeterminata.De la sfarsitul lunii ... (vezi toată discuția)
Contract de munca incheiat prin neprezentare vasilescu adrian vasilescu adrian Va salut. Am lucrat la o firma 3saptamani si am avut contract pe perioada determinata de o luna,dupa acele trei saptamani eu le-am zis ca nu mai vreau sa mai ... (vezi toată discuția)
Contract desfacut cu litera a), art.61 danny_ella_2007 danny_ella_2007 Buna ziua, va scriu in numele mamei mele care astazi a primit acasa o instiintare cum ca, contractul de la ultimul loc de munca a fost desfacut conform art.61, ... (vezi toată discuția)