avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reinsertie copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reinsertie copii

Buna ziua, am inteles ca reinsertia pentru reintoarcerea parintilor la serviciu mai devreme s-a prelungit de la 2 ani pana la 3 ani ? De cand intra aceasta lege ?Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 7 Februarie 2017
Noile modificari au intrat in vigoare de la 01.07.2016.

OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie croberta croberta Daca mama se intoarce mai devreme la serviciu, iar tatal refuza sa-si ia acea luna de crestere copil, mama mai are dreptul la stimulent de insertie pana la 3 ... (vezi toată discuția)
Informatii privind.luna tatălui Nicoleta Pricop Nicoleta Pricop Buna ziua! As dori sa stiu daca in conditiile in care tatal nu isi ia luna tatălui, mama trebuie sa se întoarcă mai devreme de cele 60 zile la serviciu ( ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere cic ALE.ALEX ALE.ALEX Buna ziua Ar trebui sa ma reintorc la serviciu din CIC in luna iunie pt a beneficia de stimulentul de insertie. Dat fiind aceasta situatie ,oare se poate ... (vezi toată discuția)