avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dovada numelui
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dovada numelui

Bună seara, am și eu o problemă delicată. La momentul nașterii mele, mama era încă în proces de divorț cu primul soț (tata fiind al doilea). Așadar, în certificatul meu de naștere, în dreptul tatălui port numele tatălui meu, iar în dreptul mamei, numele primului soț al acesteia. Ce probleme pot întâmpina în cazul în care moștenesc ceva de la mama? Sau, mai bine zis, dacă ea îmi lasă ceva scris, cum pot justifica, că mama e mama mea, și nu altă persoană, având în vedere că are alt nume în certificatul meu, nici măcar pe cel de fată. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:26, 8 Februarie 2017
Cunosc o situatie similara: doua documente vor fi in favoarea ta intotdeauna: certificatul de nastere (ori copia autentificata/legalizata) al mamei + certificatul (copia....) de casatorie al mamei cu primul sot.
Să zicem că nu dispun decât de certificatul mamei... Ce am de făcut în cazul ăsta. Poate va veni vreodată un moment în viața mea când trebuie să dovedesc că e mama mea biologică și nu altă persoană. Am auzit varianta, la un moment dat,ca mama să dea o declarație în acest sens, la notar. Este adevărat?
Va este de folos o copie legalizata dupa sentinta de divort a mamei.

Daca va fi nevoie la notariat, se poate cere un istoric al actelor ei de identitate si de acolo va rezulta numele purtat de-a lungul timpului.
Daca vrea il poate cere de pe-acum.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2017
Ares-3, moderator
Mama dvs. poate solicita un certificat de casatorie cu primul sot pe marginea caruia sa fie operata mentiunea de divort. In alta ordine de idei, daca se ajunge la o succesiune, la notar, acesta poate solicita un extras uz oficial dupa actul de nastere al mamei dvs. unde teoretic vorbind ar trebui sa fie inscrise toate mentiunile de casatorie, divort, casatoria a 2-a, decesul, decesul sotului, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, lipsa sentinta divort si certificat de deces gelone gelone vreau sa fac sucesiunea si imi trebuie pentru notariat certificatul de deces al mamei mele dar ea a divortat de tatal meu intre anii 1948-1950 si a murit in ... (vezi toată discuția)
Modificare certificat nastere signyournamec signyournamec Buna ziua, doresc sa stiu daca se mai poate face ceva in cazul urmator fara interventie in instanta. Problema este ca bunica apare in certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere la copil Vasilica-Irina Vasilica-Irina ce nume de familie al mamei va trece in certificatul de nastere al copilului daca eu port numele de casatorie a sotului care inca nu am divortat dar copilul ... (vezi toată discuția)