in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare scoaterea certificatului medico-legal care depaseste 60 de zile, ce se intampla?
sau daca se realizeaza impacarea, victima nu scoate certificatul medico legal, partile se impaca, dar acesta depaseste 60 de zile, mai intra automat in caz penal?
da, asa este, stiam si noi ca pietonul este responsabil, dar sotul meu este din oradea, iar accidentul a avut loc in bucuresti. noi ne-am gandit, pe de o parte, sa acceptam sa ne impacam cu victima, doar pe motivul ca procesul va putea dura destul de mult, plus drumuri la buc, avocat si alte cheltuieli care cred ca ar depasi cu mult suma de impacare.
masina avea rca, am vorbit acolo si au spus ca ei vor acoperi cheltuielie de spitalizare, nu stiu daca intra si cheltuielile pt un avocat in caz de proces.
certificatul medico-legal in cazuri de vatamare corporala se elibereaza doar daca victima il cere sau automat se trimite la dosar?
se poate face o imputernicire pt ca acea pers sa scoata dovada de prelungire a circulatiei?
daca are loc o impacare, cine va plati spitalizarea victimei?
Multumesc si sper sa primesc raspunsuri
Solutia gasita de dvs. este una practica. Partea proasta este ca, pentru ca politia sa inchida dosarul sau sa-l trimita mai departe, are nevoie de certificat medico-legal.
Practic, in functie de zilele de ingrijire se face incadrarea faptei.