avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general POS pentru firma cu incasari din mai multe activitati?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

POS pentru firma cu incasari din mai multe activitati?

Buna ziua, M-as bucura daca m-ar putea lamuri cineva daca am nevoie de POS conform legii 209/2016 in situatia in care am incasari din mai multe activitati si cumulat am depasit plafonul de 10000euro, dar expres, pe comert cu amanuntul, nu il depasesc. Mai exact, am incasari din chirii care se pot face prin trasfer bancar, detin un magazin online, unde nu incasez cash, dar am si un shoroom unde incasez numerar.La showroom nu am depasit acel plafon de 10000euro incasari in 2016, dar din toate activitatile, am depasit plafonul. Face legea vre-o diferenta in situatia mea, sau sunt obligata sa am pos desi nu incasez cash 10000euro/an
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2017
claudiabog, utilizator
Cel mai recent răspuns: roxxana_soare , utilizator 13:36, 16 Februarie 2017
POS este obligatoriu in activitati cu vanzare en-detail(cu amanuntul) direct catre populatie,care depasesc 10000Euro.
Iti multumesc pentru raspuns Roxana, dar nu m-ai lamurit...nu am incasari cu numerar mai mari de 10000 euro in magazinul fizic, dar am incasari mai mari de 10000euro daca iau in calcul si incasarile pe care le fac in contul bancar prin firma de curierat. Am sau nu nevoie de POS?
Nu se ia in calcul contul bancar,sau vanzari catre alte firme unde se dau facturi si chitante.Doar ce este vanzare direct catre populatie,cu bon fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat eduardcat eduardcat Buna ziua! Se da : SC care vinde produse catre clienti pers juridice, nu pers fizice - se fac si incasari prin POS Se cere : Este nevoie de casa de ... (vezi toată discuția)
Gestiune en gross ContSters232561 ContSters232561 buna ziua! vrem sa deschidem un depozit en gross unde se vinde pe baza de factura si chitanta la persoanele juridice dar vrem sa vindem din aceeasi gestiune si ... (vezi toată discuția)
Comertul en-gros si en detail ContSters75393 ContSters75393 Cum ar trebui sa procedez in urmatorul caz.Doresc sa infiintez un srl cu ob.de activ. en gros si en detail de legume si fructe si diferite produse ... (vezi toată discuția)