avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj si penal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj si penal

Buna seara.Am si eu o intrebare,v-as fi recunoscator,ma scuzati de deranj.
Parintii mei au divortat din 2015 dupa 31 de ani de casatorie deoarece tatal meu este un om violent si face mult rau.
Acum ei sunt in proces de partaj si un penal care este pe numele tatalui meu violent.
La penal sa dat hotararea ca tatal meu sa o despagubeasca pe mama mea cu 25000 lei pentru daune morale si fizice.
Intrebarea mea este daca el nu are de unde sa plateasca (lucreaza dar fara carte de munca) de unde ii da mamei mele suma de bani?? Cum poate mama sa scoata banii de la el?
Trebuie sa il dea iar in judecata pentru a scoate bani de la el? Sau se poate ca o data ce se judeca si partajul bunurilor,la partaj mama sa ceara sa o poate despagubii in loc de suma in lei datorata de la penal sa o despagubeasca la partaj cu bunuri mobile sau imobile??
Astept raspuns va rog mult de tot
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:20, 8 Februarie 2017
Il executa silit, direct, asa recupereza. Va trebui sa apeleze la un executor judecatoresc.
Face partajul, cere sa i se atribuie bunurile si sa plateasca sulta, iar daunele le recupereaza prin executare silita asupra sultei respective.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2017
gi-jane2, moderator
Da, este corect cum s-a aratat mai sus.
Mama dvs. nu trebuie sa il dea in judecata pentru ca are deja o judecata finalizata si hotarare judecatoreasca si nu mai poate obtine o alta hotarare judecatoreasca...

Este insa de semnalat si faptul ca, pentru ca mama dvs. sa nu aiba probleme ca urmare a prescriptiei executarii silite daca procesul de partaj va dura multi ani este indicat sa inceapa o executare silita dupa 2 ani de la data la care a obtinut hotararea pentru cei 25000 lei daca procesul de partaj nu se finalizeaza pana la data la care se fac 3 ani de la data hotararii cu cei 25000 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa terminarea partajului cu mama, tatal meu vrea sa ma dea afara din casa danutz79 danutz79 Am urmatoarea problema: Parintii au divortat in 1995, iar eu si surorile mele am ramas in grija mamei. In 2003, tatal meu incepe proces de partaj. Procesul ... (vezi toată discuția)
Divort / partaj marian_t marian_t Buna ziua, Va cer sfaturi privind procedura de divort si partaj dintre parintii mei. In cateva cuvinte, nu se mai inteleg de 20 de ani dar au continuat sa ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza daca cel care trebuie sa plateasca sulta refuza?? Gyna Gyna Chiar acum sunt dupa o disputa telefonica aprinsa cu fostul sot , un pachet de nervi.M-am saturat de toate mojiciile lui si refuza categoric un partaj amiabil ... (vezi toată discuția)