avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Articol din lege!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Articol din lege!

Ce articol din lege NU prevede deținerea obligatorii a poliție RCA (aceasta cu condiția să fie plătită, în vigoare) in maşină...fără ca conducătorul auto să primească amendă întrucât polițistul poate să verifice pe loc să vadă dacă este valabilă!
Cel mai recent răspuns: Iulian Catalin Arhire , Evaluator 01:41, 9 Februarie 2017
Nu exista o astfel de prevedere , din contra ! „Conducătorul de autovehicul sau de tramvai este obligat să aibă asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi, după caz, atestatul profesional, precum şi celelalte documente prevăzute de legislaţia în vigoare
Ce stiti dvs , sau banuiti , este vorba despre o sentinţa civilă ( numărul 527, din 1 iulie 2016) pronunţată de Judecătoria Şimleul Silvaniei, care a constatat că legea nu prevede ca participanţii la trafic trebuie să aibă asupra lor poliţa de asigurare auto !?
Dar cum in Romania nu avem o practica unitara , in acest sens , e bine sa aveti toate documentele la dvs si astfel evitati contraventia sau ... un eventual proces .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa asigurarii auto, motiv de amenda usturatoare ? cezarad cezarad Buna ziua. Circulam printr-o localitate din Romania ieri si m-a oprit un echipaj de politie. Totul perfect, doar ca nu aveam la mine asigurarea auto. Nu au ... (vezi toată discuția)
Verificare asigurare rca gabi789 gabi789 Buna seara, am rugamintea sa ma ajutati cu punctarea in legislatie a locului unde se specifica cine verifica asigurarea RCA si cum pentru un vehicul ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni certificat de inmatriculare expirat MariusBianu MariusBianu Presupunem existenta unui autovehicul al carui certificat de inmatriculare emis de firma de leasing a expirat si masina nu a fost reinmatriculata pe numele ... (vezi toată discuția)