avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort , sotie plecata de 8 ani in strainatate.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort , sotie plecata de 8 ani in strainatate.

Salut ,
As dori si eu sa stiu cum se poate rezolva aceasta problema , sotia este plecata de 8 ani in israel si nu a mai venit niciodata in tara de cind a plecat.Am vorbit cu ea doar la telefon si este de acord cu divortul.Relatzia dintre noi sa terminat din momentul plecari.Nu avem ce bunuri sa impartim , casa si ce este in ea este a mea bun dobindit inainte de casatorie , sintem casatoriti de 10 ani.
Eu am alta relatzie acum de citiva ani , dar trebuie sa fim si noi in legalitate.
Ce acte si demersuri trebuie sa fac?
Va multumesc anticipat.
avand in vedere ca este vorba de un divort de comun acord , procesul se poate desfasura relativ repede .
sotia trebuie sa faca dovada ca are resedinta in strainatate si tb sa imputerniceasca o persoana sa o reprezinte in instanta , pt a nu se deplasa dansa la termenele de judecata . in acest sens va trimite o procura de la consulat , prin care imputerniceste persoana respectiva sa o reprezinte in cadrul procesului .

luati legatura cu un avocat .
instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor .
Va multumesc pentru raspunsuri , am sa iau legatura cu un avocat. De trimis procura nu cred ca o sa reusesc am cerut lucrul asta de citiva ani.Ea crede ca o sa raminem prieteni si sa aibe un refugiu aici in tara cind vine.
Pai spuneti-i ca are de ales intre:
1. Trimite o procura facuta la un consulat pentru o prietena sau ruda sa o reprezinte sau
2. Plateste cheltuieli de judecata, caci veti cheltui destul de mult cu traduceri si citatii.

Astfel, pentru cazul 1 nu va recomand sa platiti un avicat care sa se afiseze in instanta ca reprezentant al ei, ca nu e normal sa-l platiti dv. si sa o reprezinte pe ea; nu e corect nici sa platiti doi, unul pentru ea si unul pentru dv., asa ca procura sa o faca unei alte cunostinte a ei sau a dv.

Poate chiar avocatul pe care-l contactati sa o convinga ca o va costa mai putin sa accepte procura, ca nu va distruge o relatie de amicitie si va consuma si mai putin timp.
Succes!
Multumesc inca o data pt. raspunsuri . Azi am demarat procedura , am luat un avocat si am explicat situatzia. Dar e "greva" asta la judecatorii si pina nu se "linistesc" o sa mai am de asteptat.A spus ca sint doua variante de initziere a divortului.O sa revin cu ce varianta am ales.
Aveti de negociat cu sotia, nu de asteptat. Nu stati sa ajungeti sa puteti introduce actiunea si sa va tina in loc cu vorba sotia: ca procura, ca maine, ca lasa, ca n-are timp etc.
Cat despre cele doua variante, care sunt ele?

Alte discuții în legătură

Divort intre doi rezidenti sua, unul fiind repatriat in ro iar celelat nu... im000111 im000111 Sintem casatoriti de 23 de ani, nu avem nici un copil si nici ginduri de partaj. Casatoria a fost inregistrata in RO in 1986. Eu (sotul) am plecat in ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil urgent rosedomino rosedomino Sotul este plecat din tara de 1 an si jumatate, i-am cerut divortul si este de acord sa semneze orice hartie necesara dar fara sa vina in tara, nu poate din ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul partilor cu un copil minor cino cino Buna ziua, Suntem casatoriti de 7 ani si avem un minor in varsta de 6 ani. Suntem despartiti de cativa ani, desi am trecut prin multe incercari de impacare. ... (vezi toată discuția)