avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
O familie de tineri au ingrijit un batran cu promisiune din partea acestuia ca vor primi casa in care locuia batranul. Acesta afirma in diverse randuri ca nu are mostenitori.Nu s-a facut nici un act notarial in acest sens. Batranul a decedat anul trecut in luna septembrie. Familia tanara s-a ingrijit de spitalizarea lui, de inmormantare si de toate cele crestinesti. Din luna septembrie pana in prezent plateste intretinerea pentru apartament, energia electrica, etc.
Cu ocazia necesitatii recunoasterii acestuia la IML a aparut o ruda cu grad de mostenitor( var di partea tatalui defunctului). Acesta a informat familia tanara ca sunt multi veri, atat din partea tatalui cat si a mamei defunctului.
Mostenitorii s-au intrunit la apartamentul defunctului prin inlesnirea facuta de tanara familie care ingrijeste in continuare de casa.Acum, nu se mai pune in discutie faptul ca tinerii sa primeasca apartamentul , ci sa li se returneze suma pe care au cheltuit-o.
Intrebare: Care ar fi modalitatea ca tinerii sa primeasca apartamentul?
Mentionez ca mostenitorii nu au avut relatii cu defunctul ;nu au participat la inmormantare;nu stiau nici unde locuieste, desi a locuit in aceasta casa( obiectul mostenirii) din anul 1977.
Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 10:46, 9 Februarie 2017
In lipsa unui inscris, chiar si sub semnatura privata, prin care sa se fi stabilit intelegerea partilor (un inceput macar de dovada scrisa) tinerii nu vor putea intra in posesia apartamentului.Ei vor fi indreptati la recuperarea dreptului de creanta (bani) pentru ceea ce au facut in functie de dovezile pe care le au. Daca totusi mostenitorii sunt de buna credinta si nu au un interes in a pastra proprietatea, poate reusesc sa ajunga la o intelegre cu tinerii in discutie si sa faca o vanzare.
av. Ileana Alina Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nedezbătută. cum ne putem asigura că fratele care o îngrijește pe mama și vrea apartamentul, o va face în mod corespunzător? Beeg Beeg Buna ziua, in continuare va explic situatia mea, anul trecut tatal meu a murit, a ramas mama, eu si doi frati ai mei. Noi copii traim in Spania, dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Donatie Justmeee Justmeee Se poate ataca actul de donatie de catre frati? Mama mea mi-a facut act de donatie pe casa,tatal si fratele meu sunt decedati.mai am doua surori care au semnat ... (vezi toată discuția)
Mostenire mancipri mancipri in urma decesului tatalui respectiv sotului , au ramas mostenitori sotia , fiul si fiica . sotia defunctului si fil care locuiesc in apartamentul mostenit nu ... (vezi toată discuția)