avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raport si bilant de lichidare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raport si bilant de lichidare

Buna ziua!
Am o firma de 1 an, care nu a avut activitate (totul este pe zero). Am inceput procedurile de lichidare si radiere. Nu am lichidator. Pana acum am facut totul singura. Va rog foarte mult sa ma indrumati cine sau cum pot sa fac raportul de lichidare si bilantul de lichidare. Ce reprezinta acest raport de lichidare? Exista formular ?
Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 22:39, 27 Septembrie 2016
Referitor la declaratiile ce trebuiesc depuse in situatia in care se determina si se calculeaza impozit forfetar la lichidare , am inteles ca odata cu raportul de lichidare se depune declaratia 100 si declaratia 101 .
Oare cum este posibil sa intocmesc si sa depun acum o declaratie 101 , pentru un an care nu este finalizat ( 2009) , atata timp cat nici softul pentru declaratii nu permite acest lucru ( pentru 2009) .
Oare trebuie completata manual aceasta declaratie 101 ? Am observat in instructiunile de completare , doar o referire la termenul de declarare si o bifa ce trebuie aplicata pentru societati in lichidare .
Multumesc
La Reg comertului o data cu cererea de radiere se depune
- bilantul de lichiadre
- raport de gestiune
- certificat de atestare fiscala - fara datorii !!!
Declaratiile ( 100, 102, 300, 101 etc ) se depun la Adm financiara la termenele stabilite prin vectorul fiscal: lunar, trimestrial , semestrial, anual
Ce cunoscator sau binevoitor va pus sa intocmiti acum in sept declaratia 101 pe anul 2009 :O
Aveti dreptate . Ideea cu depunerea declaratiei 101 este tot culeasa de pe internet .. Am inclinat sa cred ca se poate totusi depune declaratia 101 in mijlocul anului , fiind vorba de o societate care se lichideaza in mijlocul anului ..mie parandu-mi-se cam absurd sa depui declaratia 101 in 2010 , cand firma nu mai exista de cateva luni . Si in plus .. ceea ce nu se face la timpul( lichidarii) lui se uita .
Iar din 2010 , din cate stiu , numai consultantii fiscali pot viza declaratia 101 .
Mai trebuie sa apeleze bietul administrator si la consultant fiscal .
Nu este un pic cam stupida situatia ?
costy1 a scris:

Ideea cu depunerea declaratiei 101 este tot culeasa de pe internet ..

Aceasta idee are totusi si o baza legala
Codul fiscal
Art.34
(12) Persoanele juridice care încetează să existe în cursul anului fiscal au obligaţia să depună, prin excepţie de la prevederile art. 35 alin. (1), declaraţia anuală de impozit pe profit şi să plătească impozitul până la data depunerii situaţiilor financiare la registrul comerţului
la ORC orice imputernicit poate depune dosarul nu este necesar sa fie LICHIDATOR.

Alte discuții în legătură

Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Radiere firma help! bialuca1978 bialuca1978 Am o mare rugaminte daca ma puteti ajuta Problema mea este in felul urmator: am o firma a carei activitate este suspendata incepand cu ianuarie 2008. Am depus ... (vezi toată discuția)
Radiere - termen de 30 de zile de la publicare in m.o.? ota ota Spuneti-mi va rog, daca Hotararea de lichidare a fost publicata in M.O. in data de 4 martie a.c. pot depune actele pentru radiere in data de 2 mai a.c. Va ... (vezi toată discuția)