avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De ce sa platesc service ascensor daca stau la et. 1
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De ce sa platesc service ascensor daca stau la et. 1

Locuiesc la etajul 1 si de trei ani de zile de cand locuiesc in acest bloc, usile lifturilor de la etajul 1 sunt blocate. Lunar, platesc taxa de service, reparatiile necesare, ISCIR-ul si tot ce este necesar functionarii liftului desi eu nu il pot folosi. Nu platesc energia electrica necesara functionarii liftului. Administratia si comitetul executiv al asociatiei refuza sa puna in discutia adunarii generale scoaterea in totalitate a contributiilor banesti pentru lift pentru cei care locuiesc la parter si etajul 1 si care au semnat o cerere in acest sens. Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut oficial pentru reglementarea situatiei ! Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:35, 14 Februarie 2017
puteti cere ca in BVC pe anul acesta sa se prevada repararea acelei usi.
Iar modul de repartizare este legal (nu vorbim aici despre corect).
In locul dvs as insista pentru deblocarea usii pentru ca nu au nici un temei legal sa va blocheze accesul la utilizarea liftului.
Conform logicii lor strambe, atunci si dvs impreuna cu ceilalti proprietari de la etajul 1 ati putea pune un grilaj, o usa prin care sa blocati accesul restului proprietarilor sa mai poata urca pe scari spre etajele superioare, nu ?
Pai daca restul pot urca cu liftul si dvs nu, atunci sa urce doar cu liftul.....
Este ca e aberanta o astfel de logica la fel ca si cea referitoare la blocarea usilor liftului ?
Faceti intai o sesizare la primarie ca sa vedeti ce zic si ei.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
Daniel4x4, utilizator
@amvirdan

Nu @sanda65 a pus intrebarea initiala. ci numai a facut o presupunere de ce in blocul utilizatoarei @georgetteivonna era usa blocata la et. 1, asa ca aceasta nu are de ce sa reclame. Intrebarea ei era alta.

Interventie moderator
Va rog raspundeti la intrebarea initiala, nu va abateti pe teme adiacente, ca deviem discutia.
georgetteivonna a scris:

De ce sa platesc service ascensor?

Daca mi se ingradeste dreptul de a utiliza, de ce trebuie sa platesc ?

La prima intrebare s-a raspuns.

Fiind vorba despre o situatie particulara (proprietarii scutiti de plata energiei ptr lift) a doua intrebare la care sa gasim un raspuns" ar fi

"Daca platesc service-ul liftului acesta trebuie sa fie functional la etajul 1, asociatia imi poate ingradi dreptul de utilizare? De fapt sunt 2 intrebari!

De a 2 a intrebare pusa de @georgetteivonna eu inteleg ca usa este blocata.

Iar daca usa este blocata intentionat si nu din cauza unei defectiuni in opinia mea este vorba despre ingradirea dreptului de proprietate asupra cotei parte indiviza.

@georgetteivonna, clarificati nemultumirea dvs., sunteti nemultumita pentru ca platiti service-ul sau ptr usa este blocata? Altfel ne inchide dna@elga50 topicul ptr ca deviem discutia!:)

PS: Topicul este interesant dpdv al situatiei particulare.
In multe blocuri, la et.1 este blocata usa ascensorului. Si asta s-a intamplat la dorinta locatarilor de la et.1. Nu stiu sa se fi blocat abuziv de presedintele asociatiei sau administrator. Sau mai stii?
Dar uitati ce scrie in HG 1588/2007si poate nu mai punem problema ca cineva ii uraste pe locatarii de la et.1 si le-a blocat accesul la cota-parte-indiviza :)
Art. 35. - Prin hotarare a adunarii generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin. De asemenea, in cazul cladirilor care au amplasate la etajele superioare bai, spalatorii, uscatorii, prin hotarare a adunarii generale, persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin pot sa fie exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ascensoarelor, in baza unor angajamente personale, date in scris catre asociatia de proprietari de catre persoanele care nu folosesc spatiile de la etajele superioare
Ca sa nu mai ceara acest angajament, au blocat usa. In rest, se respecta legea.
Ca daca le deblocheaza usa, atunci ii pune si la plata si nu stiu daca le convine acest lucru, desi cota de participare este derizorie.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Reparatie capitala lift - etaj 1 mmm_ggg mmm_ggg Buna ziua, am o intrebare lagata de urmatoarea situatie: - de comun acord, locatarii de la etajul 1 si Comitetul Executiv au blocat/dezafectat butoanele si ... (vezi toată discuția)
Plata lift persi persi Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje la etajul 1, dar este blocat liftul la acest etaj , insa administratorul ne obliga sa platim lunar suma de 12 lei. ... (vezi toată discuția)
Lege privind plata liftului intr-un bloc gmecmha gmecmha Buna seara.As dori sa-mi spuneti daca exista o lege prin care esti obligat sa platesti intr-un bloc liftul la etajul 1, acesta nefiind functional si ... (vezi toată discuția)