avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen prescriptie anulare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen prescriptie anulare testament

Va rog, care este termenul de prescriptie a unui testament autentic de catre colateralii privilegiati. Precizez ca nu am grad de rudenie cu testatorul. La art 1076 alin 2 cod civil nu spune termenul exact doar ca acesta curge de la data la care au luat cunostinta de dispizitia testamentara. Poate ma lamureste cineva. Multuesc!
Cel mai recent răspuns: anomis85 , utilizator 13:34, 12 Februarie 2017
Da beneficiarul, nepoata de sora a testatoarei vrea sa ma dea in judecata pt ca nu este de acord cu testamentul. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul de optiune succesorala? sha sha Buna ziua Vreau sa-mi spuneti si mie,va rog,care este termenul legal de optiune succesorala. Multumesc (vezi toată discuția)
Recurs Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Procesul de succesiune , la Judecatorie,s-a terminat.Copilul care s-a bucurat de testament,din partea unui parinte,a obtinut din partea ... (vezi toată discuția)
Sunt intr-o situație ciudata și as avea nevoie de niște lămuriri: mama mea a decedat... Tanyia Tanyia Buna ziua, sunt intr-o situație ciudata și as avea nevoie de niște lămuriri: mama mea a decedat în martie 2o25.Eu m - am adresat unui notar pentru a ... (vezi toată discuția)