avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara!am vandut apartamentul in urma cu o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara!am vandut apartamentul in urma cu o saptamana,deasupra ...

Buna seara!am vandut apartamentul in urma cu o saptamana,deasupra este pod.A plouat si podul avand unele defectiuni,s-a udat tavanul. Acum noul propietar ma acuza ca -i ploua in casa si sa-i repar acoperisul..este de datoria mea sa il repar ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:36, 2 Octombrie 2020
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, este in sarcina asociatiei de proprietari, daca exista, reparatia acoperisului. Daca nu exista asociatie, este in sarcina tuturor proprietarilor din condominiu.
Podul conform art.641 alin 1 lit b este bun comun, cu excepta situatiei in care in CF-ul colectiv scrie altceva(adica ar fi obligatia asociatiei de proprietari sa repare acoperisul).Ar fi o eventuala discutie pe vicii ascunse, dar avand in vedere ca anterior vanzarii nu ati avut probleme de genul( nu s-a infliltrat apa, dovada fiind tencuiala care nu era uda la vanzare plus alte prezumtii) cred ca nu poate fi situatia descrisa un viciu ascuns.Daca stiati anterior ca ploua in casa si actualul proprietar face dovada ca ati vandut un apartament care avea aceasta problema si dvs. nu i ati comunicat la momentul vanzarii, situatie in care el evident ori nu mai cumpara apartamentul, ori oferta un pret mai mic sau solicita efectuarea reparatiei , atunci intradevar exista posibilitatea unui litigiu .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "Amelialia".

1. Principial, vanzarea/cumpararea unui bun mobil/imobil se face dupa criteriul "vazut - placut - cumparat" , cu exceptia situatiilor in care exista anumite clauze particulare inscrise in contractul de v/c.

2. In contextul celor de mai sus, nu aveti nici un fel de obligatie fata de cumparator.

3. Daca are pretentii financiare, puteti sa-i sugerati sa se adreseze instantei de judecata.

Succes.
[ link extern ] /
cred ca si in contract aveti clauza ca raspundeti pt viciile ascunse.
art 1707
Vânzătorul garantează cumpărătorul contra oricăror vicii ascunse care fac bunul vândut impropriu întrebuințării la care este destinat sau care îi micșorează în asemenea măsură întrebuințarea sau valoarea încât, dacă le-ar fi cunoscut, cumpărătorul nu ar fi cumpărat sau ar fi dat un preț mai mic.


(2) Este ascuns acel viciu care, la data predării, nu putea fi descoperit, fără asistență de specialitate, de către un cumpărător prudent și diligent.


(3) Garanția este datorată dacă viciul sau cauza lui exista la data predării bunului.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare fara mentionare de vicii ascunse UserName95 UserName95 Buna ziua, Doresc sa achizitionz un apartament intr-un bloc nefinalizat. Termenul de finalizare este inceputul lui 2022. Am cerut un model de contract si am ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul in care un vanzatorul vinde masina ... profesor44 profesor44 Cum se procedeaza in cazul in care un vanzatorul vinde masina cu vicii ascunse? (vezi toată discuția)
Rezoluțiune contract de vânzare-camparare apartament Myn1507 Myn1507 Buna ziua, In 2014 am achizitionat un apartament prin prima casa insa numai probleme mi-a facut. de cand l-am luat, am infiltratii, inundatii, umezeala, ... (vezi toată discuția)