avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare ITM / Instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare ITM / Instanta

Buna ziua

Un patron are doua firme cu aproximativ acelasi domeniu de activitate , eu fiind angajata la una (A) .
In perioada 2014-2015 am fost promovata si transferata avand functie de conducere pe o anumita zona a tarii .

Dupa ce am ajuns si mi-am inceput activitatea acolo pentru firma A, in aceeasi zona si firma B a aceluiasi patron avea activitate in zona si azi i-am ajutat cu o hartie, maine doua pana am ajuns la lucrez in mod egal pentru amandoua firme (angajari, salarii, organizare activitate ) practic ce lucram pentru firma la care eram angajata lucram si pentru cealalta firma.

La un momentdat am cerut macar sa imi faca CIM insa m-au tot amanat , vorbim, vedem. Ulterior am demisionat din firma A si mi-am vazut de drumul meu .

Deranjata fiind vorbele ce ies din firma B , ca nu mi-as fi facut activitatea bine desi nici macar nu eram angajata lor , am decis sa iau masuri:

In speta , este tardiv sa sesizez ITM sau o actiune in instanta ?
Detin dovezi solide si incontestabile ca am lucrat pentru acea firma .

Sunt sanse ca in cazul unei actiuni in instanta firma B sa-mi plateasca un salariu egal cu salariul altui angajat cu aceeasi functie ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:14, 11 Februarie 2017
GeorgescuAnaMaria a scris:

.....
In speta , este tardiv sa sesizez ITM sau o actiune in instanta ?
Detin dovezi solide si incontestabile ca am lucrat pentru acea firma .

Sunt sanse ca in cazul unei actiuni in instanta firma B sa-mi plateasca un salariu egal cu salariul altui angajat cu aceeasi functie ?

Puteti sesiza ITM-ul si, totodata, in acelasi timp sa promovati si o actiune in instanta.
Daca nu ati avut CIM in baza a ce ati demisionat din firma ?
Decizia ICCJ nr. 37/ 07.11.2016 va permite sa deschideti o actiune in constatarea raportului de munca si a efectelor acestuia si in situatia in care raportul de munca a incetat anterior sesizarii instantei.
gigipopa a scris:

Daca nu ati avut CIM in baza a ce ati demisionat din firma ?

Probabil eu nu am explicat clar sau dumneavoastra nu ati inteles.

Sunt doua firme : A si B . Acelasi patron , domeniu de activitate asemanator .
Am fost angajata doar la firma A, avansarea in functie si detasarea in alta localitate s-a facut pentru a munci in baza CIM incheiat cu firma A .
Pe parcurs , am inceput sa lucrez si cu firma B insa acestia m-au tot amanat cu contractul datorit afaptului ca este acelasi patron , acelasi salariu.
Asa cum am mentionat in mesajul anterior aveti doua posibilitati care se pot exercita concomitent:
- sesizarea ITM-ului din raza caruia societatea B avaea sediul social

- promovarea unei actiuni in instanta impotriva societatii B la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.
Multumesc pentru raspunsuri insa am o nelamurire, promovarea actiunii poate fi facuta doar la Tribunal sau si la Judecatoria in raza caruia am domiciliul ?

Alte discuții în legătură

Abuzuri patron onciu_51 onciu_51 daca lucrezi la un patron si dupa o luna esti dat afara fara sa te plateasca unde putem actiona, unde putem reclama. S-au ce putem face ca sa nu se mai ... (vezi toată discuția)
Decizie incheiere cim so2ro so2ro Buna ziua ! Mi-am inaintat demisia de la locul de munca, am respectat preavizul. M-am angajat la o alta societate, care a si depus revisalul la ITM. Cei de la ... (vezi toată discuția)
Sunt angajat cu carte de munca! r1vlaicu r1vlaicu Sunt angajat la un patron cu activitate in constructii!De peste 40 de zile.Dar inca refuze sa imi dea bani pe perioada muncita!Ce pot face?Dan! (vezi toată discuția)